torstai 25. huhtikuuta 2013

Rosengård


Samanlainen hyvä päivä tänään kuin eilen. Henkistä energiaa ollut tänään paljon.

Kasvatuksesta ollut kovasti ollut puhetta viime päivinä. Juha Siltala esitti omia näkemyksiään Ilkassa. Hän ei ollut menettänyt toivoaan. Vaikka pahoinvointi on lisääntynyt, myös hyvinvointia on enemmän kuin koskaan.

Eräänlainen ääripää  tullut vastaan kahdessa yhteydessä eli Rosengård Malmössä Ruotsissa. Zlatan kirjassaan kuvaa maahanmuuttajavaltaisen alueen rajua katupoikameininkiä. Paljon pikkurikollisuutta, puhetapa on lapsilla ja vanhemmilla erilainen kuin pyhäkouluruotsissa, hyvin temperamenttista kauniisti sanottuna.

Eilen kerrottiin viranomaisten radikaalista toimista alueella. Kerrottiin, että Rosengårdin yläaste lopetetaan. Lapset hajotetaan muihin Malmön kouluihin. Perusteena on ennen kaikkea kielen oppiminen ja integroituminen yhteiskuntaan. Lisäksi oppimistulokset ovat olleet koko lailla luokattomia. Rosengårdin oppilaista kolmanneksella on äidinkielenään arabia ja varmasti siellä muitakin vieraita kieliä paljon. Tuskinpa ruotsia paljoa puhutaan välitunneilla. Mielenkiintoista on nähdä mitä tapahtuu.

Eilen Dortmund voitti Real Madridin 4-1. Saksalaiset ovat aivan käsittämättömässä kunnossa. Mestarien liigan välierät Saksa - Espanja 8-1. Onko jalkapallomahti vaihtumassa Euroopassa? Vai voiko johtua ottelurytmistä. Saksassa pidetään joulutauko ja ottelukierroksia on neljä vähemmän kuin Espanjassa. Muistelen Espanjalaisjoukkueiden pudonneen samassa kohdassa viime vuonna ja näyttäneen yhtä väsyneiltä kuin nytkin.

NHL:ssa toivon loppumetreillä menestystä Detroitille, jotta yltäisivät pudotuspeleihin. Siellä on niin paljon loistavia ruotsalaispelaajia, että he voisivat katsoa MM-kisat vaikka telkkarista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti