keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Amerikan halki

22.15
Tänne sivulle on laitettu tänään linkki sekä minun että Katin fb-sivuilta. Tämä on blogi, jossa olen lokakuusta lähtien kertonut päivittäisiä kuulumisia. Ensin käytiin läpi sytostaattihoidot, jotka kestivät noin 4 kk. Sen jälkeen koko pään sädehoito, jonka päättymisestä on nyt kolme viikkoa. Olo on suhteellisen heikko vielä. Ulkoilu ei oikein ole mahdollista eikä liikkua juurikaan jaksa. Aivot pelaavat kuitenkin aika hyvin ja yritän pitää aivotoimintaa yllä mm. kirjoittelemalla tätä blogia. Mieli on suhteellisen hyvä, stoalaisella asenteella on selvitty tähän asti. Ei kannata surra sitä mitä on menettänyt, vaan iloita siitä hyvästä mitä on jäljellä.

Vesa

21.00

Olo oli tänään parempi, voimattomuus ei niin syvää.

Route 66 on legenda, sellainen unelma jonka läpikäymisestä olen monesti haaveillut. Se on lähes 4000 km pitkä reitti Chicagosta Los Angelesiin, joka etenee kahdeksan osavaltion läpi. Se perustettiin 1926 ja oli tärkeä vaellusreitti länteen luoden vaurautta ympäristölleen. Vähitellen moottoritiet kuitenkin korvasivat reitin ja virallisesti se lakkautettiin 1985. Vieläkin alkuperäisen reitin voi ajaa lähes kokonaan.

Nyt olen käynyt sitten reitin läpi nojatuolissa istuen. Toki etäisyyksistä ei saa nojatuolissa mitään todellista kuvaa. Sarjassa "Amerikan valtatie 66" skottinäyttelijä Billy Connolly ajaa reitin läpi moottoripyörällä ja esittelee reitin ilmiöitä. Hän pääsee pinta-amerikkalaisuutta syvemmälle tutustumalla välillä kummallisinkiin asioihin.

Mieleen jäivät mm. hevosajelu amissiin kanssa, hehän eivät tunnetusti tule kovin mielellään julkisuuteen. Tornado-alueella St.Louisissa oli koskettavaa katsoa, kun ihmiset kaivoivat arvoesineitä täysin palasiksi menneistä taloistaan.  Oklaholmassa terrori-iskujen muistomerkki on erittäin vaikuttava. Mielenkiintoista oli myös nähdä ensimmäisen atomipommin kehittäjiä Los Alamosissa ja nähdä heidän yhä jatkuvaa tuskaansa tekojensa seurauksista. Paljon näkyi myös tyhjiä kaupunkeja, huoltoasemia ja monenlaista niukkuutta.

Areenasta katseltavissa
http://areena.yle.fi/tv/1830588

PS. Olipa Championsliigassa melkoinen näyttö saksalaisesta periksiantamattomuudesta ja voitontahdosta, joista taannoin kirjoittelin.

1 kommentti:

  1. Kiitos linkistä. Liityn lukijoiden joukkoon. Maria R.

    VastaaPoista