lauantai 6. huhtikuuta 2013

Juhlan aiheita

YYA-sopimus täytti sitten tänään 65-vuotta.  YYA-sopimus tarjosi Suomelle sopivasti liikkumatilaa suhteessa Neuvostoliittoon, kun se yritti korostaa omaa puolueettomuuttaan kaikin keinoin. Neuvostoliitto taas monesti piti sitä juuri päinvastaisesti läheisen liittolaisuuden merkkinä. Vaikea sanoa, miltä tilanne on näyttänyt lännen suuntaan. Ilmeisesti USA piti viisaana tapana jättäytyä kylmän sodan ulkopuolelle, kun taas Saksassa kehitettiin halventava käsite Finlandisierung. YYA-sopimus purettiin 1992 Neuvostoliiton hajottua.

 65-vuotta täytettiin myös lähipiirissä, mikä tiesi kahvittelua ja mukavaa seuraa.

Juhlan aihe oli sekin, että Tappara pääsi finaaliin. 30-vuotta Tappara on ollut SE joukkue, jota on tullut seurattua ja kannatettua. Näillä seuduilla Tapparalla on yllättävän paljon kannattajia. Ja se on kiva, että välillä tulee menestystäkin  kohdalle. Mestaruuteen on kuitenkin vielä pitkä matka, sillä porilaisilla on vielä iso sanansa sanottavana.

Henkilökohtaisin ehkä suurin juhlan aihe oli se, että sain tänään käveltyä 1,75 km. Viime viikkojen päiviin nähden tuo matka on ainakin puolimaratoni. Siitä olen ylpeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti