tiistai 9. huhtikuuta 2013

Yritys kauppa-autolle


Flataanen päivä tänäänkin. Kauppa-autolle asti en päässyt, kun otti niin keuhkoihin raaka ilma. Piti kääntyä puolessavälin pois. Heikkoa siis ollut meininki.  Mutta iltaa kohti on menty siedettävämpään suuntaan. Voimaa olen saanut ihmisistä ympärilläni. Ja aivot olleet hyvässä vireessä ettei ihan koomassa ole tarvinnut retkottaa.

Antti Korhosesta on tullut parissa päivässä julkkis, koska hänet erotettiin opettajan työstään työnnettyään räpättävän oppilaan ulos ovesta. Netissä on julkistettu asiasta video, josta jokainen saa itse arvioida tilanteen.

Minusta näyttää siltä, että tilanteessa ei olisi ollut mikään välttämätön pakko työntää oppilasta ulos, vaan puhumalla ja kuuntelemalla oltaisiin voitu päästä asiassa siistimmin eteenpäin. Olkoonkin, että oppilas ei ollut kovin yhteistyöhaluisella päällä.

Mutta aivan samaan virheeseen syyllistyy opetusvirasto omassa toiminnassaan. Työntää opettajan ulos työstään keskustelematta ja voimakeinoin. Keskustelu opettajan kanssa tilanteesta olisi varmasti ollut paikallaan tai korkeintaan oli voinut antaa varoituksen. Mutta potkut ilman keskustelua eivät mene kansan oikeustajun mukaisesti. Iltalehden nettikyselyn mukaan 97% ei ymmärrä päätöstä.

Ongelma on seurauksien epäsuhta. Opettajan lievästä ylilyönnistä ei seurannut haittaa ja todellista vaaraa kenellekään. Opetusviraston ylilyönnistä seuraa toimeentulon menetys opettajalle ja valtava epävarmuus muillekin ammattikunnan edustajille. Joillekin häirikköoppilaille tuskin mukavampaa viestiä olisi voinut antaa.  Räpätä rauhassa, jos sattuu huvittavan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti