sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäislammas maistui

Tänään oli mukavan sosiaalinen päivä. Yö meni vähän plörinäksi, kun tuli katsottua ortodoksien messua pitkälle aamuyöhön. Merkillistä kuninkaallista näytelmää, mutta sitä ilmeisesti sellaista kaivataan. Perusluterilaisen vaikea sanoa, että onko kyse pelkästä ulkokultaisuudesta vai syvästä vakaasta hurskaudesta. Jotain mielenkiintoista tuossa touhuamisessa silti on. Ehkä ydin on myös mysteeriluonteessa. Ei kaikkea tarvikaan tajuta älyllisesti. Voi elää silti syvästi mukana.

Ensimmäistä kertaa lähes pariin viikkoon menin  ulko-ovesta ulos. Päästiin pääsiäisaterialle valmiiseen pöytään ja kyllä lammas maistui hyvältä! Lisäksi olen saanut hiukan käveltyä sisällä. Vahvempi päivä kuin eilen. Onneksi aamupäivällä sai paikattua univajetta.

Pari päivää sitten hieraisin silmiäni oikein kunnolla. Urheilu-uutisissa kerrottiin, että Hampus Holmgren on tehnyt neljän vuoden ammattilaissopimuksen Ruotsin pääsarjaseuran Åtvidabergs FF:n kanssa. Kysymyksessä on 17-vuotias vaasalaispoika, jonka uraa olen seurannut 9-vuotiaasta saakka. On ollut vastustajana peleissä ja kilpakumppanina omien poikien kanssa jalkapallon tekniikkakisoissa. Piirijoukkueestakin tuttu mukava poika. Isänsä Tobben kanssa olemme paljon puhuneet jalkapalloa ja olleet samoissa koulutuksissa. Olen aina arvostanut VIFK:n tapaa ajatella jalkapalloa. Mieluummin kuin annetaan suora neuvo, pohditaan että miten tilanne voitaisiin ratkaista. Kehittää ajattelua.

Hampuksen erityislahjana on tietty yllätyksellisyys ja luovuus.Tosi iloinen hänen puolestaan, toivottavasti ura urkenee täysillä. Tuskin kuitenkaan tulee helppoa olemaan. Ruotsin sarja on niin paljon kovempi kuin Veikkausliiga. Mutta esim. Jere Uronen on päässyt eteenpäin nuoresta iästään huolimatta ruotsissa. Ehkä ruotsissa myös osataan laskea taito-ominaisuuksien varaan. Åtvidabergsin pelityyliä arvostetaan laajasti.

3 kommenttia:

  1. Lämmin kiitos teille tämänpäiväisestä!
    E, J ja lapset

    VastaaPoista
  2. Kuulin blogistasi tutun kautta ja näin toisen pääsiäispäivän kunniaksi join pannullisen kahvia ja luin blogisi melkein kokonaan läpi. Asiallista ja terävää pohdintaa. Joten tekstistä paistoi läpi, että Jobin kirjan 19 luku ei ole sinulle vieras.

    "Mutta minä tiedän lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisova multien päällä."

    Mitä tulee sairastamiseesi, niin on se varmasti todella raskasta. Vain heijastuksia sain siitä tekstisi läpi, kun en ole päivääkään kokenut samanlaista. Ainoastaan seurannut muutamia samanlaisia vierestä.

    Kuitenkin sana tästä on kiirinyt, kun se minunkin tietooni tuli ja kiinnostus heräsi heti. Halusin lukea ajatuksiasi, minua kun on aina kiinnostanut erilaiset näkokulmat, kokijoiden ja näkijöiden vinkkelistä. Niiden joilla on suora näköyhteys itse asiaan, oli se sitten mitä tahansa. Sinulla se nyt on käsillä enemmän kuin monella muulla. Enemmän ainakin kuin minulla, kun ollaan perimmäisten asioiden kanssa tekemisissä.

    Voimia ja jaksamista asioiden kanssa. En tässä jaarittele enempää. Jumala pitäköön pääsi pystyssä ja toivosi yllä, kaikissa tilanteissa. Et ole yksin.

    VastaaPoista