lauantai 23. maaliskuuta 2013

Ihanaa huuhkajat, ihanaa!

Yö oli hankalin tähän saakka, mutta siinähän se aika kului lukiessa suomalaisten uroteosta jalkapallokentillä. Ruotsalaiset ja norjalaiset noteerasivat suorituksen korkealle. Saksassa nostettiin vieraspiste Espanjasta otsikoissa jopa oman karsintapelin edelle. Ja kaikissa oli kivaa se, että Pukki ja Suomi nostettiin sankareiksi. Myös Espanjan mediassa ylistettiin Pukkia valojen sammuttajana enemmän kuin omia sätittiin, vaikka ymmärrettävästi tulos oli täysi katastrofi siellä.

Ja olihan se suuri hetki suomalaiselle jalkapallolle. Kaikkien aikojen parasta maajoukkuetta vastaan loisto-onnistuminen. Suomi pelasi tiukan realistisen ennakkosuunnitelman mukaan ja vältettiin tekemästä sellaista, mitä ei osata.  Normaali parin oman maalin kohellus jäi pois. Espanja tehtiin hampaattomaksi, kun ei jätetty ylimääräisiä ladattuja aseita heidän käsiinsä. Tila otettiin pois eikä pelattu itseä ulos tilanteista.

Tasoitusmaali oli mahtava osuma. Ringiltä huippusyöttö Pukille Ramosin ja Piquetin väliin Valdesin eteen. Siitä kylmästi sisään, vuoden suomalainen urheiluteko ehdottomasti!

Usein unohdetaan, miten eri kategoriassa jalkapallo on harrastajapohjaltaan muihin lajeihin verrattuna. Pärjääminen lajissa, jossa on noin 270 miljoonaa harrastajaa on melkoinen juttu. Vertailun vuoksi jääkiekossa harrastajia on noin 0,5 % tuosta.

Aamupäivällä saikin sitten nukuttua hyvin ja päivä on ollut lupaavan suuntainen. Ainakaan huonompaan ei tänään mennyt. Piinaviikkoa ihan postitiivisessa mielessä odottaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti