torstai 15. lokakuuta 2015

Seppä hankittu töihin...

Reissusta on tultu kotiin. Matkailu tekee tehtävänsä. Aina jää jotakin kotiin tuotavaksi. Kokemuksia vähintäänkin. Väsyä on ollut nyt kovasti, siinäkin yksi tuomisista.

Rocksmith 2014 tuli myös mukaan eräästä isosta vempaintavaratalosta. Taisi olla Suomen viimeinen kappale, sillä en ole sellaista aikaisemmin mistään löytänyt. Ai mikäkö? Joku vuosi sitten sellainen lelu kuin Guitar Hero oli suosittu. Muovisella lelukitaralla muka soitettiin biisiä konsolin kautta. Taisi olla suunnilleen yhden joulun hitti.

RS on tästä pidemmälle viety versio. Siinä soitetaan oikealla sähkökitaralla oikeaa biisiä. Opetusta ja tukea on ohjelman puolesta tarjolla hurumykket ja jotkut asiantuntijat pitävät tehokkaimpana soitonopettelunmenetelmänä. En vielä osaa kommentoida enkä mainoksiin uskoa. Olen realistinen pessimisti, kuten eräs kirkkoherra joskus minua kommentoi.

Kaivoin rippilahjaksi saamani instrumentin lapsuudenkotini ullakolta esiin. Vaivalloisen ja pitkän asentamisen jälkeen kokeilin Def Leppardia soittaa jollakin aloittelijan alkeishoukkastasolla ja laite näytti ainakin toimivan. Rock Smith sisältää paljon tunnettuja kappaleita harjoitteluun. Virtuaalisia oppitunteja ja kaikenlaista sälää on pelkän mallistasoittamisen lisäksi. Aion ohjelmaan perehtyä, mutta en totta puhuen olisi hankintaa tehnyt ilman  tietoa siitä, että muitakin kiinnostuneita käyttäjiä perheväessä on. Hinta sinänsä, 40 euroa, on täysin naurettava sisältöön verrattuna. Sillä rahalla ei saa vielä paljoa   vastinetta, jos lähtee hankkimaan lähiopetusta. Tässä on yksi digin vahvuus, väsymättömät opettajat. Väsymättömistä oppilaista en tiedä, vai minkäköhänlainen vavisuttava sormiakribaatti minustakin vielä tulee. Kymmensormijärjestelmä tuntuu sekin joskus riittävän vaikealta jumpalta.
---
Vointi oli hyvä sikäli, että normaalia raskaamman päivän matkoineen sai suoritettua. Saa nähdä minkälainen takapakki on tulossa päin. Reissussa tulee syötyä moskaa ja se jää helposti päälle matkan jälkeen. Aion välttyä tällä kertaa siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti