sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Mikkelinpäivän karkelot

Uskomattoman upea syksyinen päivä oli tänään! Värit nousivat tavattoman rikkaasti esiin. Syksyn valo on kuulas ja salaperäinen. Aurinko ikäänkuin virnuilee ilmeikkäästi, Miksi en viitsynyt kuvaamalla ottaa värejä talteen? Huomenna teen parannuksen, jos sää sallii, Tämä oli lupaus.
---
Olo on uninen, johtui vajaasta yöunesta. Vuorokausirytmi on nyt hiukan sekaisin.
---
Veikkausliiga on huikean jännittävässä vaiheessa. Kuuden vuoden HJK-hallinnan jälkeen on mahdollista, että mestari on vaihteeksi joku muu. Nyt jos koskaan on hyvä innostua sellaistenkin, jotka eivät aiemmin ole matseissa käyneet ja jos paikalle ei pääse niin ISTVstä näkee kaikki ottelut pientä korvausta vastaan.

Kävin tilastoja läpi ennakoiden tulevia otteluita. Tilastojen perusteella RoPS on edelleen lievä suosikki, vaikka SJK hoitikin oman pelinsä tosi mallikkaasti tänään. Myös Klubi oli mainiossa vireessä, joten sekin on vielä kisassa mukana muiden niin salliessa.
---
Mikkelinpäivän Nojatuolikirkossa vierailin tänään.  Siis tosiasiassa olin kotona telkkarin ääressä. Nojatuolikirkko on matalan kynnyksen tv-kirkko, jossa vieraat keskustelevat vapaasti päivän teemoista. Mikkelinpäivä on perinteisesti lasten pyhä. Tällä kerralla aikuiset puhuivat lapsista, lapsia ei ollut paikalla, mikä ei oikeastaan haitannut.  Leppoisan ohjelman vieraana oli gospellegenda Pekka Simojoki, jonka karisma sen kuin kasvaa iän myötä. Vahvasti eletty elämä näkyy hänessä hurjana voimana, eikä hän ei ole falski. Hän osasi omissa puheenvuoroissaan kiteyttää tosi tärkeitä asioita. Olkoon vapaasti tiivistettynä näin:


"Kyynistyminen on kamalaa, tärkeää on kyky innostua. Asioita on elettävä 
ei vain analysoitava. Uskalla heittäytyä rohkeasti elämään."


Nin väkevästi sanottu, että analyysi on turhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti