perjantai 16. lokakuuta 2015

Pizzagate

Rankka päivä.Voimat olivat aivan vähissä. Sytostaateista toipuminen ei ole mennyt aivan toivotun kaavan mukaan. Onneksi sain apua arkeen, pyytämättä ja yllättäen kuten vuonna 2003 eräässä yhteydessä
 sanottiin. Illalla olo tuli siedettävän puolelle.

Keskustelukulttuuri Suomessa on kummallisessa vaiheessa. Yksi asia mahtuu kerralla julkisuuteen. Nyt on käynnissä pizzagate. Pizzan hinnan kustannusrakenne on selvitetty ja todettu, että alle kuuden euron pitsa saattaa viitata harmaaseen talouteen. Tästä nyt sitten jaksetaan miekkailla. Tottahan se on, että kovin pienistä asioista on kyse, kun muina viikkoina on puhuttu sadoista miljoonista.

Henkilökohtaisesti minua ärsyttävät vastaanhuutajat. Siis sellaiset henkilöt, jotka vastustavat asioita vain periaatteesta, esim. harmaaseen talouteen tarttumista. Syyllistetään poliisia vaikka rasismista ja pikkuasioiden kanssa näpräämisestä ja yritetään unohtaa koko isompi asia. Harmaan talouden torjunta on tasa-arvoisen yhteiskunnan kannalta hyvin tärkeä aihepiiri. Kysymys on luottamuksellisen toimintaympäristön luomisesta. Harmaan talouden suosiminen on rehellisiltä yrittäjiltä varastamista. Ei varmasti nosta rehellisen yrittäjän motivaatiota tietää, että toisilla eri säännöt. Olkoonkin, että tällainen vilpillinen yrittäjä sahaa omaa oksaansa kuten eläketurvaansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti