sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Satuja satuja.

Pikkuisen oli parempaa jaksamista. Illalla tuli niin väsy, että bloggaaminen siirtyi "päiväunilta" heräämisen jälkeen.

Satuja on tullut luettua, kuunneltua ja jopa kirjoitettua.  Koiramäen tarinat ovat olleet suosiossa viime aikoina. Ykköluokkalaisen kanssa luetaan niitä lukuvuoroa vaihtaen. Tänään hän innostui tekemään ja piirtämään omaa Riihimäen tarinaa. Hersyvää naurua seurasi ainakin kirjoittajille, kun sadussa tuppaa tapahtumaan kovin hassuja asioita. Joulumarkkinoille on siis tulossa täytettä. joten enempää juonesta ei tässä voi paljastaa. (ja itsesuojelulauseena mainitaan, että nyt ei vielä kerrottu, mistä vuodesta puhutaan).

Satuja on maailma täynnä ja hyviä sellaisia. Mauri Kunnas on koirillaan saavuttanut vahvan aseman tuomalla lapsille aikuisten klassikoja, kuten Seitsemän veljestä ja Kalevalan. Mielestäni tämä on kulttuuriperimän välittämistä parhaimmillaan. Koskahan Tuntematon koirasotilas tulee Kunnaksen versiona? Voisin kuvitella alikoirakersantti Rokan ja koiraluutnantti Lammion kiivaan keskustelun tai koiravänrikki Koskelan raivokohtauksen kiljupannun kanssa Kunnaksen kuvaamina. Silmät vettyvät naurusta jo pelkästään näitä kuvitellessa.

No, ehkä kuitenkin pakko myöntää, että lastenkirjojen joukkoon Tuntematonta koirasotilasta on vaikea kuvitella eikä  monumentoitunutta järkälettä sovi liikaa potkia. Sattuu omiin varpaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti