perjantai 9. lokakuuta 2015

Pelottava päivä

 
Maailmanrauhan kannalta päivä on ollut tosi huolestuttava. Putiniin aivoituksia on arvuuteltu pari vuotta. Toimet Syyrian suunnalla ovat nyt näyttäneet, että Putin haluaa sotaa. Puheet tietenkin menevät aivan  ristiin tekojen kanssa, kuten tähänkin saakka. Hän on väittänyt taistelevansa Isisiä vastaan, mutta todellisuudessa  hän on taistellut Assadin puolella liittoutuneiden joukkoja vastaan. Tästä on näyttöä. Huolestuttava juttu on se, että Venäjä on tarkoituksella provosoinut Turkkia tekemällä alueloukkauksia sen ilmatilaan.  Turkki on Nato-maa ja näillä on viidennen artiklan mukaan velvollisuus puolustaa kumppaneitaan. Pessimistin mukaan tämä tarkoittaa sotaa. Natollakaan ei ole vaihtoehtoja, jos Venäjä kerjää sitä. Näin hankalaa maailmanpoliittista tilannetta ei ole ollut sitten 1960-luvun.
---

 Kätilöillä on suuri valta tässä maassa. Ensin he käänsivät pääministerin pään. Sitten he veivät duunarinaiset demarien gallupkannattajiksi.  Vielä kun duunarimiehet osoittivat pettymyksensä perussuomalaisille, niin valtava gallup-siirtymä oli valmis. Soinilaisilla gallupsijoitus romahti viidenneksi, jopa vihreiden  taakse. Soinia on näkynyt hyvin vähän. Oikein ei ole ollut selvillä, miten hän ulkoministerinä profiloituu. Eikä perussuomalaisten keskinäinen kahinointi ole asiaa helpottunut. Onko puolue hajoamassa? SDP:n kannatuksesta olen yllättynyt, kuten eilisestä kirjoituksesta voi päätellä. Taisi olla kannatuksen nousu tällä kerralla muuta kuin omaa hyvyyttä.
---
Romania - Suomi oli huikea ottelu 55000;n  fanaattisen katsojan edessä. Romania on rankingissa sijalla 13 ja on sellaisten jättien kuin Hollanti ja Italia edellä. Jo useamman ottelun ajan on ollut nähtävissä, että Suomella on nyt tietyt peruskivet kunnossa. Mikään joukkue ei pärjää ilman hyvää maalivahtia ja maalintekijää.  Nyt ne on Suomella. Pelijärjestelmä on nyt sellainen, jonka jokainen osaa jo luonnostaan. Lisäksi taisteluilmekin oli loistava.

---
Keskustelin lääkärin kanssa hoitojen jatkosta. Selvää vastausta ei vielä tullut, mutta liioin kiire ei ole. Enemmänkin kyse oli joistakin veriarvoista, joista oli ollut huolta. Nyt oli asiat sikäli kunnossa. Päivän voimat paranivat iltaa kohti.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti