torstai 31. heinäkuuta 2014

Ukko jumissa

Harvinaisen uninen päivä on ollut tänään. Muutenkin on ollut rankkaa ja hidasta. Ukkosen jälkeen ilma viileni alle kahdenkymmenen asteen.
---
Silminnäkijässä eritettiin ohjelma nimeltä "Salaiset mamut". Siinä testattiin suomalaisten asenteita maahanmuuttajia kohtaan piilokameralla. Somali, venäläinen ja suomalainen asetettiin erilaisiin tilanteisiin ja kohtelua vertailtiin toisiinsa. Heidän tehtävinään oli lainata kadulla puhelinta, hakea vuokra-asuntoa, hakea työhaastatteluun ja päästä ravintolaan. Kannattaa katsoa ohjelma Yle Areenasta, jos ei usko suomalaisten kykyyn valehdella päin näköä. Tylyintä kohtelu oli somalimiestä kohtaan. Venäläistä kohdeltiin huomattavasti paremmin. Ravintolaan suomalainen pääsi ajokortilla, mutta venäläiselle ja somalille se ei ollut pätevä henkilöllisyystodistus.
---
Putinin asemasta on alettu esittää kommentteja vähän siihen malliin, että hänen kukistumisensa ei olisi mahdotonta. Mielestäni tuo on erittäin typerää haihattelua ja spekulointia. Ikään kuin maailma paranisi diktaattorin kaatumiseen. Ikään kuin tilalle kasvaisi ruusuinen demokratia. Asia on valitettavasti päin vastoin. Mitä tapahtui kun Saddam, Gaddafi tai Mubarak kaatuivat? Tuliko tilalle auvoinen demokratia? Ei tullut, vaan hirvittävä sekasorto ja pitkät sisällissodat, joita hallitsevat ääriainekset. Siksi toivon Putinille pitkää ikää johtajana. Hän pitää paketin kaikesta huolimatta kasassa. Tapoja voisi tietenkin parantaa monissa kohdin. Toki vaaleilla tapahtuva demokraattinen vallanvaihto on asia erikseen.
---
Suomen ralli on käynnissä. Latvala johtaa ensimmäisen päivän jälkeen muutamalla sekunneilla. Millähän eväillä hän pysyisi tiellä, ettei huomenna tarvitse taas päivitellä huonoa tuuria?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti