maanantai 21. heinäkuuta 2014

Spiritualiteettia nojatuolissa

Tänään osallistuin kirkonmenoihin kotisohvalta käsin. Katselin "nojatuolikirkkoa", joka oli tehty tv:tä varten tehty jumalanpalvelus. Kuvauspaikkana oli helsinkiläinen kodikas pieni puukirkko, jossa esiintyi laadukas bändi. Kuusi keskustelijaa istui nojatuoleissa. Yksi kulma oli tyhjänä ja sen ajateltiin olevan katsojan paikka. Keskustelu jatkui Facebookissa. No sieltä sitten selvisi, että kysymyksessä oli uusinta viime kesältä.

Aiheena oli lähimmäisyys ja tekstinä "laupias samarialainen". Musiikki loi mukavan tunnelman. Jäin kuuntelemaan. "Saarna" oli lähinnä sitä, että jokainen keskustelija toi esiin omia ajatuksiaan tekstistä. Tuntui hupsulta, että saarna oli tätä kautta kovin moniääninen ja tavallaan hajanainen. En tiedä tykkäsinkö vai en, mielenkiintoista oli joka tapauksessa. Se, mikä huvitti, oli kuuden teologin keskinäinen puhe, joka oli täynnä turhia sivistyssanoja: splittaus, holistinen, harmonisointi, glorifioida, ksenofobinen, potentiaali. Eihän noin voi ihmisille puhua.
---
Itä-Länsi-ottelussa oli komea yleisömäärä, yli 5200. Eilinen Veikkausliigan kärkiottelu keräsi vajaat 3700. Tästä voi todeta sen, että kansallispelin piirissä on onnistuttu tosi hyvin yleisön houkuttelemisessa katsomoon.
---
Parin päivän lepo hoidoista on palauttanut jaksamista ja aivan hyvillä mielin odotan ensi viikon hoitoja. Ja lopuksi: kyllä oli Lakeus kaunis illalla ennen auringonlaskua. Maakunta-ajelu Kauhavalle jätti mukavan kokemuksen jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti