maanantai 14. heinäkuuta 2014

Hoitojakso alkoi

Hoidot alkoivat tänään vähän epäonnekkaissa merkeissä. Kone meni rikki hoidon aikana. Ensin jouduin olemaan paikallaan koneessa noin 50 min, jonka jälkeen päästettiin pois. Odotusta tuli vajaa tunti, jona aikana kone korjattiin ja hoito saatiin vietyä loppuun. Pari tuntia kului ylimääräistä aikaa reissuun. En silti valita. Naapuri kävi dialyysissä. Se kestää 4,5 tuntia ja on kolme kertaa viikossa. Ensimmäisen hoidon jälkeen ei tunnu vielä mitään erikoista. Nieleminen on helppoa ja jaksaminen aivan kunnossa.

MM-kisat saatiin pakettiin. Saksa oli selvästi turnauksen paras joukkue, vaikka Argentiinakin oli mielestäni tosi hyvä. Saksalla oli todellinen joukkue, jota on vuosia huolellisesti rakennettu muottiinsa. Vaihtopenkilläkin oli leveyttä vaikka minkä verran. Takavuosina Saksan pelaaminen oli puuduttavaa puolelta toiselle jauhamista, mutta nykysaksa on paitsi sitkeä myös luova ja taitava. Saksalaisen jalkapalloilun kärkiasema Euroopassa on näkyny jo pari vuotta varsinkin Bayernin ja Dortmundin otteissa. Ainoa, mistä en pidä Saksassa on filmaaminen. Varsinkin Kloselle ja Müllerille antaisin tästä miinuksia.

Messi valittiin kisojen parhaaksi pelaajaksi. Tästä valinnasta on kuulunut soraäniä. Kenelle se pytty sitten olisi kuulunut? Parhaan pelaajan on tietenkin kuuluttava joukkueeseen, joka on menestynyt hyvin. Silloin olisi oletettavaa, että valinta osuu finaalijoukkueeseen. Saksan kovasta joukkueesta olisi erittäin vaikea nostaa esiin yksittäisiä pelaajia, koska heillä on niin monta kirkasta tähteä joukkueessa. Siinä mielessä Messi oli luonteva valinta. Mutta mutta, Messi oli hyvä...mutta itse olisin valinnut maalivahti Neuerin parhaaksi pelaajaksi. Hän pelasi virheettömän turnauksen ja toi peliin uuden tyylin "libero"-pelillään. Hän osallistui peliin useasti kenttäpelaajien alueella ja tavoilla. Hän pelasi hienosti jalalla. Suuri vääryys ei olisi ollut Neuerin valinta mielestäni.

Kisaveikkaukseen osallistui 25 pelaajaa. Pariin tosin menetettiin yhteys ensimmäisen kierroksen jälkeen. Liekö ollut lomakausi syynä. Kisa säilyi jännittävänä loppuun saakka. Moni osasi veikata Saksaa mestariksi. Maalikuningasta kukaan sen sijaan ei tiennyt etukäteen.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti