tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kristillistäkö keskustelua?

Suomalaista poliittista keskustelua seurasin suu auki. Ohjelma oli tuttu ja turvallinen A-studio. Siellä oli haastateltavina kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Puolueessa on varapuheenjohtajan johtama kapinaliike, joka "Jumalan sanan ja isänmaan edun nimissä" haluaa syrjäytttää nykyisen puoluejohdon. En muista nähneeni näin suoraa haastamista "päin näköä" koskaan. Esimerkiksi SDP:ssä puheenjohtaja vaihdettiin paljon sivistyneemmin, eikä julkisuudessa arvosteltu puoluejohtoa ääneen. Tuolloinkin tosin provosoiduin asiasta. Tässä kristillisten tilanteessa  oikeastaan ihailin tilanteessa Päivi Räsäsen toimintaa, siitä miten hän ei provosoitunut yhtään, vaan säilytti asiallisen ystävällisen ja hymyilevän linjansa haastattelun loppuun asti.  Minulle hän osoitti olevansa kovan luokan politiikan ammattilainen. Turhaan ei Kalle Isokallio kehunut häntä yhdeksi pätevimmistä ministereistä.

http://areena.yle.fi/tv/2160063

Alkaa kohdasta 10.30, kestää noin 10 minuuttia.


Ruotsissa käydään myös poliittista keskustelua laajassa mittakaavassa. Nyt järjestetään ns. Gotlannin poliittinen "Almedal-viikko." Osallistujia on 25 000, kun kaikki kynnelle kykenevät vaikuttamishaluiset lobbarit ja poliitikot ovat järjestäneet itsensä paikalle. TV:ssä tarjotaan paljon näkyvyttä varsinkin puoluejohtajille. Tämän vuoden viikkoa sähköistävät tämänvuotiset vaalit, jossa demarit näyttävät nousevan takaisin valtaan pitkän porvarihallituskauden jälkeen.

---
Vointi on ollut kohtalaisen ja hyvän välillä. Kuopat eivät olleet kovin syviä tänään.



2 kommenttia:

  1. Jalkapallosta tänne puolelle kommentti. Enpä ole tähän mennessä ko. lajia juuri katsellut, mutta MM- tunnelma on vienyt mukanaan. Olisin eilen toivonut Algerialle voittoam niin sinnikkäästi he pelasivat Saksaa vastaan. Varsinkin maalivahti oli aivan huippu näin lajia tuntemattoman silmissä. Samoin tänään olin Sveitsin puolella...Toki Argentiinan maali oli hienon yhteispelin tulos. Minun silmiini Messi näyttää muuten aika eurooppalaisen näköiseltä. Lopuksi, toivon että Hollanti voittaa. T. Maria

    VastaaPoista
  2. Messi muuten on italialaista ja espanjalaista alkuperää. Sukunimi Messi on lähtöisin Italian Maceratan maakunnasta Porto Recanatin kaupungista. Sieltä on aikanaan lähdetty laivan kolmannessa luokassa etsimään leveämpää leipää uudesta maailmasta. Myös Messin äidin isän suku on Italiasta, joten eurooppalaisella ulkonäöllä on luonnollinen selityksensä.

    VastaaPoista