tiistai 22. heinäkuuta 2014

Uutisoinnin tasapuolisuus

Hellepäivä oli ja kaikkea pientä toimintaa. Tuli juotua kahvit merenrannalla. Vointi on ollut hyvä läpi päivän.

On kurjaa katsoa Hamasin ja Israelin konfliktia. Pohdin median tapaa kuvata todellisuutta. Mediassa keskitytään näyttämään lapsiuhreja Gazan alueelta ja kivikasoiksi pommitettuja taloja. Israelista tehdään ylivoimaisella sotilaallisella voimalla mässäilevä pahis. En ole missään määrin Israel-fanaatikko, mutta uutisoinnin tasapuolisuus ihmetyttää.

Muistetaanko kertoa, että Hamas on se, joka ei ole hyväksynyt Egyptin ehdotusta, joka lopettaisi taistelut Israelin ja Gazan välillä.  Ehdotukset takana ovat YK, USA, ja Arabiliitto. Jopa Israel on valmis hyväksymään tulitaukoehdotuksen. Taistelujen jatkuminen on yksin Hamasin vastuulla, siten he ovat vastuussa uhreista kieltäytyessään rauhasta.

Päivitys 23-7-2014 klo 10.

Uutisia katselin vielä Sky Newsiltä. Siellä oli kuvattu sodan uhreja myös Israelin puolelta ja näytettiin Gazalaisten rakettitunneleita, joita israelilaiset pyrkivät tuhoamaan. Uutisoinnin epäsymmetria oli selvästi pienempää. Sota on myös mediasotaa, jossa uutisten kuluttaja saa olla tosi tarkkana mitä hänelle kulloinkin syötetään.

Päivitys päättyy

---
Urheilun puolella Suomen ralli lähestyy. Rallissa on yksi sääntökummallisuus, jota on vaikea käsittää. Aloituspäivänä MM-sarjaa johtava kuljettaja joutuu ensimmäisenä ajajana pikataipaleelle eli "auramieheksi". Toisin sanoen parasta kuskia rangaistaan. Eihän niin voi olla. Melkein sama kuin formuloissa lähdettäisiin kilpailuun aika-ajon käännetyssä järjestyksessä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti