maanantai 28. heinäkuuta 2014

Mediamoguli

Kuuma päivä vei taas merenrantaan. Raippaluotoon tällä kerralla. Se olikin tuulinen paikka eikä kuumasta tarvinnut kärsiä. Onneksi sain lainata tuulitakkia sellaiselta, joka osasi paremmin varautua. Vointi oli vaikeampaa enimmäkseen, illaksi muuttui paremmaksi, mikä oli rohkaisevaa. Ruokatorvi on tulehtunut sädehoidon seurauksena, mutta se kuuluu asiaan. Autolla tuli liikuttua tällä viikolla poikkeuksellisen paljon, yli tuhat kilometriä.

Tätä kirjoitettaessa televisiossa tulee dokumentti mediamoguli Murdochista. Varsinkin Englannissa hänen vaikutusvaltansa on ollut suunnaton. Hänen omistamansa media on pitänyt hallussaan paljon valtaa politiikassa. Hänellä on ollut mahdollisuus vetää keneltä tahansa poliitikolta maton jalkojen alta. Näin kävi edellisellä pääministerille Gordon Brownille. Vastaavasti nykyinen pääministeri David Cameron tuskin olisi nykyisessä asemassaan ilman Murdochin tukea.

Yksi Murdochin omistamista tv-kanavista on Fox. Itse olen aika ajoin seurannut Sky Newsia, joka tulee Foxilta klo 6.00-6.30. Kovin on varhain,  mutta tallennuslaitteet toimivat onneksi silloinkin.  Uutisissa poraudutaan varsin kiireettömästi ja syvällisesti joihinkin yksittäisiin ruohonjuuritason ilmiöihin. Tänään leuat loksahtivat  pahemman kerran. Eräässä jutussa kerrottiin tuomarista, jonka väitettiin nukahtaneen oikeusistunnon aikana. Jutussa mentiin kyseisen tuomarin kotiovelle haastattelemaan häntä hyvinkin aggressiiviseen tyyliin, vaikka hän heti teki selväksi ettei halua kommentoida. Mietin, että tuossa mentiin sellaisen rajan yli, johon ei ole totuttu ainakaan Suomessa. Meillä on totuttu siihen, että ihmisten, jopa viranomaisten, kotirauhaa kunnioitetaan ja toivottavasti jatkossakin saa olla näin.  





3 kommenttia:

  1. Saman alan ihmisiä ja sama on meillä tauti. Tupakoija en ole minäkään. Diagnoosin sain viime lokakuussa. EGFR+ geenimutaatio löytyi syyksi. Onko Sinulla tutkittu geenimutaatiot?

    Voimia, jaksamista!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Geenitutkimusten jälkeen sairauden syy on edelleen arvoitus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutkittiinko ALK ja EGFR? Geenimutaatioita on enemmän, vaikkakin Suomessa tutkitaan vain nämä kaksi. Vuoden alusta on tullut voimaan Rajat ylittävä hoito EU alueella, voi anoa hoitoa Suomen ulkopuoleltakin. Kts esim. http://www.uhc-international.com/cio/lungenkrebs/ Tunnetko www.inspire.com -sivuston? Suosittelen!

      Poista