maanantai 28. heinäkuuta 2014

Suomenruotsalaisuutta skandinaaveille

Toipumispäivä tämäkin oli. Uninen ja vaisu. Läheiset saivat raahattua uimarannalle, missä olikin tosi hienot puitteet sään puolesta. 26 astetta ja sopiva raikas tuuli, parempaa en osaa toivoa.

"Ruotsalainen kesä Suomessa" on suomenruotsalaisten tekemä sarja. Jokaisessa jaksossa  toimittaja Jointti Granbacka haastaa satunnaisia skandinaaveja Suomeen viettämään viikonloppua. Matka on vieraille ilmainen ja tarjoituksena perehdyttää suomenruotsalaisuuteen erilaisten kulttuuritapahtumien kautta. Neljännessä jaksossa Jointti etsi sopivia kohdehenkilöitä Tukholman kaduilta. Hetken hakemisen jälkeen vapaaehtoinen pariskunta löytyi. He olivat yliopisto-opiskelijoita ja vaikuttivat ennakkoluulottomilta uusia vaikutteita kohtaan.

Vieraat lennätettiin Vaasaan ja sieltä he menivät Närpiöön tomaattifestivaaleille. He saivat myydä tomaatteja, soittaa orkesterissa ja tehdä klimppisoppaa. Stundarsissa he tekivät pärekoreja. Saunomistakaan ei unohtettu. Vieraat olivat mukana ja osasivat iloita näkemästään ja kokemastaaan. Kysymyksessä on harmittoman hauska ohjelma, jonka onnistuminen riippuu tavattoman paljon vieraista, jotka osuvat kohdalle. Edellisessä katsomassani jaksossa myötähäpeääkin riitti, kun kaksi oslolaista tyttöä raahattiin Suomeen ja heillä teetettiin kaikkea hassua mm. joutuivat kupattaviksi. Hyväntuulinen erilainen ohjelma kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti