torstai 31. heinäkuuta 2014

Kielinainen Suomessa

Sen opin tänään, että Facebookiin ei oikein voi luottaa tiedon välittäjänä puhuttaessa yksityisviesteistä. Samana päivänä ilmeni kolme esimerkkiä siitä, että viesti ei ole syystä tai toisesta tullut perille.  Melkein on jouduttu noloihin tilanteisiin, kun on yritetty jotakin sopia ja yhteys on kadonnut. Parempi on siis käyttää muita yhteydenpitovälineitä, kuten tekstiviestejä. Itse ainakin yritän muistaa varmistaa, että viesti on mennyt perille, vaikka kerran kiellon päälle.
---
Kielinainen "Smoukahontas" eli Sara Forsberg on ollut tämän vuoden mediailmiö. Parikymppinen pietarsaarelaisnainen löi läpi maailmalla omilla Youtube-tallenteillaan, joita on katseltu 23 miljoonaa kertaa. Nyt hän on Suomessa käymässä.

Hän on tehnyt usean vuoden maailmanlaajuisen levytyssopimuksen amerikkalaisen Capitol Recordsin kanssa ja muuttanut Los Angelesiin. Forsbergin tuottaja on työskennellyt mm. Lady Gagan, Whitney Houstonin ja Michael Jacksoin kanssa. Levyä pukkaa ensi vuoden puolella.

Kukaan suomalainen ei ole aiemmin lyönyt läpi Amerikassa vastaavalla ryminällä. Miten ihmeessä tällainen on mahdollista, miten amerikkalaiset ovat valmiita sijoittamaan niin paljon totaaliseen raakileeseen? Osataanko poikkeuksellinen lahjakkuus haravoida todellakin näin tarkasti näin pienin näytöin? Vai voiko olla niin, että kaikki lupaavat pyritään ostamaan markkinoilta pois.  Tätähän tapahtuu paljon vaikkapa jalkapallolahjakkuuksien kanssa. Halvalla ostetaan lupaavia pelaajia esimerkiksi Suomesta ja katsotaan saadaanko pelaajan arvoa nostettua ja myytyä kalliimmalla. Joidenkin kohdalla onnistutaan, mutta suurin osa jää istumaan vaihtopenkille, kunnes tajuaa vuoronsa menneen. Joka tapauksessa on mielenkiintoista seurata Forsbergin polkua. Miten pää kestää noin kovaa menoa? Vastaavatko laulutaito ja muut kyvyt odotuksia? Ainakin kirosanat olisi saanut jättää pois radiohaastattelusta.
---
Israelilla keulii mopo pahasti. Itsepuolustus ei näytä tuolta. Siviiliuhreja olisi pitänyt paremmin välttää. Olkoonkin, että Hamas vihaa Israelia ja ampuu raketteja. Lapset ovat täysin syyttömiä aikuisten pahuuteen. Heidän ei tule kärsiä loukuissa, joista kukaan ei pääse pakoon taivaalta putoavia pommeja.
---
Vointi ei ollut tänäänkän aivan helppo, mutta eilisestä tultiin pykälä parempaan päin. Nieleminen tuntuu ruokatorvessa välillä sepelin nielemiseltä.

Helle oli oikein pistävä tänään ja purkautuikin sitten ukonilmaan iltapäivällä. Ilma raikastui paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti