lauantai 26. heinäkuuta 2014

Toipuva meininki

Pienempi osuus Euroopasta oli omistuksessa tänään, olo oli vähän takkuista välillä. Toipuminen sädehoidosta vaatii oman veronsa. Hellettä oli reilut 32 astetta (taas ennätys), mutta siitä ei ole tarvinnut kärsiä. Varjoja on löytynyt ja yöt ovat olleet yllättävänkin viileitä, onneksi.

Iloa tuotti SJK:n menestys liigassa. Oikeastaan tarkoituksena oli mennä Pietarsaareen kannustamaan ottelua, mutta vointi ei sallinut moista tempausta. Netistäkin ottelun näki. Lisäajalla SJK ratkaisi ottelun ja haki kolme pistettä. Voitto oli ansaittu, sillä lopun vaihtojen myötä joukkueiden välille tuli selkeä tasoero. Kun liigasta on reilu kolmannes pelaamatta, SJK on mitalissa kiinni. Onko tosiaan niin, että Seinäjoella pelataan jo ensi vuonna europelejä? Tai ilman stadionia ei tietenkään pelata...se pitäisi tehdä ensin.

Norjassa on eilen ja täänään pelätty islamistien terrorihyökkäystä. Uhkaa ei ole yksilöity, mutta koviin toimiin on ryhdytty. Tilaisuuksia peruttu, kohteita suljettu, Bergenin ilmatila suljettu. EU:sta tulijoilta vaaditaan passi. Miten näin kovat toimet? Norjassa kolmen vuoden takaiset tapahtumat Utöyalla kummittelevat mielessä. On turvallista reagoida ajoissa ja vaikka turhaan, kuin olla myöhässä. Muuten reaktiota on vaikea ymmärtää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti