lauantai 5. heinäkuuta 2014

Puheen mittainen pastilli

Vaisu ja voimaton olo on ollut tänään, selvästi huonompi vointi kuin aikaisempina päivinä. Syytä en tiedä tarkemmin. Iltaa kohti olen tankannut lääkettä ja ehkä senkin takia olo vähän vahvistuu.

Ranska - Saksa oli oikein vaisu ottelu. Brasilia - Kolumbia-pelissä oli aivan toinen intensiteetti. Turkasesti väsyttää ja olen tässä torkahdellut useamman kerran. Silmät eivät nyt millään meinaa pysyä auki....

...No niin nyt uusin voimin. Sain tuliaisia Lapuan Herättäjäjuhlilta.  Paavo Ruotsalaisen aikanaan kokoama körttiläisyys nousi  1800-luvulla merkittäväksi kansaliikkeeksi Suomessa. Savosta liike levisi mm. Pohjanmaalle, jossa se rauhoitti puukkojunkkareiden hurjaa elämää kummasti. Nyt liike juhlii Lapualla kesäjuhliaan ja sieltä sain tuliaisiksi körttipastilleja. Pastilleista mainostetaan, että ne "maistuvat maailmalta" ja "ovat puheen mittaiset". Näin ne herätysliikkeet syöttävvät meille "herkkujaan" ainakin aineellisessa mielessä. Hengenravinnon kanssa taitaa olla vaikeampaa kyseisessäkin liikkeessä. Ainakin kovasti on viime aikoina uutisoitu kapinaliikkeestä, joka haluaisi palata perinteisempään körttiläisyyttä kohti, mitä sillä nyt tarkoitetaankaan.

Päivitys: 5.7. Katsoin Ranska - Saksa-pelin vielä uudelleen ja muutin kantaani myönteisemmäksi. Ottelussa tapahtui paljon mielenkiintoista ja maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla. Syynä alkupettymykseen oli luultavasti ylikorkeat odotukset, varsinkin Ranskalta odotin kai ihmeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti