tiistai 15. heinäkuuta 2014

Nyt kone kesti

Toinen hoitopäivä oli edellistä onnekkaampi. Aikani oli klo 14.10 ja 14.20 olin jo ulkona sairaalasta. Pääsin viisi minuuttia etuajassa sisään ja hoito eteni sujuvasti. Vointi on ollut edelleen ongelmaton. Ruokatorven tulehdus on todennäköinen, mutta missä vakavuudessa, on toinen juttu.
---
66 tonnia nikkeliä lurahtaa vahingossa jokeen. Miten se on mahdollista nykypäivänä? Istuuko tuollaisen jälkeen ympäristöministeri enää tukevasti paikallaan puhumattakaan yrityksen johdosta? Kuka oikeasti kantaa vastuun luonnon tärvelemisestä?
---
En tiennytkään, että Ruotsissa, Norjassa ja Virossa rattijuopumusrajana on kaikissa 0,2 promillea. Onko mitään syytä Suomessa pitää rajaa puolessa promillessa? Alempi raja varmaankin laittaisi harkitsemaan maistissa lähtemistä summittaisesti. Nyt rajan ollessa korkeammalla otetaan helpommin riskejä ja ns. vahinkojakin on päässyt tapahtumaan.

---
Onnea uudelle maailmanmestarille, Matias Lipastille! Nuori mies voitti 17-vuotiaiden mestaruuden 63 kg sarjassa Slovaksiassa. Paini on nykyään erikoisen kova laji ja on mahtavaa nähdä, miten paikallisetkin lukiolaiset menestyvät tuolla tasolla. Seppo Yli-Hannukselan tallille tämä ei ole ensimmäinen arvokisamitali eikä varmasti viimeinen. Huipputyötä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti