lauantai 5. heinäkuuta 2014

Supertähtienkin turvallisuus taattava

Unta on tullut tankattua päivän aikana kolmeen otteeseen ja voi hyvinkin olla, että univaje on ollut pääsyynä viime päivien heikompaan vointiin.  Yöunet ovat jääneet normaalia lyhyemmiksi, mikä on johtanut torkahteluun iltaisin. Välillä olen herännyt läppäri sylissä ja ruutu täynnä automaattikirjoitusta. Kovin suuria viisauksia alitajunta ei ole tuottanut, sillä yleensä sisältö on ollut muotoa "wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww."

Karmealla tavalla telottiin eilen Brasilian kirkkain supertähti Neymar. Tuota tilannetta on kovasti pyritty vähättelemään pelkäksi vahingoksi ja peliin kuuluvaksi taktiseksi rikkeeksi. Tilanteessa oli toki kiistatta taktisen rikkeen paikka, mutta ei se sentään pelaajan vahingoittamista salli. Vähempikin olisi riittänyt pysäyttämään Neymarin.  Vastustaja tuli takaa polvi edellä suoraan Neymarin selkärankaan murtaen nikamia. Vastuu on pelaajilla, mutta myös tuomareilla. Minä ainakin jatkossakin haluaisin nähdä näitä huipputaitavia pelaajia kentällä, mutta se lienee tuskin mahdollista jos heidät jahdataan sukupuuttoon.

Kyseisessä Brasilian ja Kolumbian ottelussa tuomarin olisi pitänyt laittaa linja tiukemmaksi heti ottelun alussa, koska siinä tuli kovia tilanteita jossa linjan olisi aivan hyvin voinut määritellä toisenlaiseksi. Samalla pohdin kisojen toista kohutapausta, Suarezin näykkäisyä, joka tuomittiin laajasti ja kyseinen pelaaja ei saa tulla edes katsomoon jalkapallo-ottelussa. Miten selkärangan murtamiseen tahallisen rikkeen seurauksena pitäisi suhtautua? Onhan mahdollista, että tuo taklaus päätti Neymarin uran. Riittääkö huono tuuri selitykseksi?

Koko jalkapalloyhteisön pitäisi tuomita sekä filmaaminen että vaarallinen peli. Vaaralliseen peliin lasken myös ns. "korkeat jalat" eli tilanteet, joissa (ihmeen notkeat) pelaajat tavoittelevat palloa jalalla pään tasolta ja korkeampaakin. Yksi tällainen tapaus aiheutti kallonmurtuman ja mahdollisen silmävamman. Sitten on vielä yhtenä huolenaiheena säärisuojien käyttö. Olen kerran seissyt vieressä, kun holtittomasti pelannut pelaaja napsautti oman jalkansa poikki osumalla toisen pelaajan säärisuojaan. Suoja ei suojannut omaa jalkaa eikä kaikilla MM-pelaajilla ole käytössä edes tuollaisia suojia, kuin tällä epäonnisella pelaajalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti