perjantai 11. heinäkuuta 2014

Levoton maailma

Veikkauskisan sivu

Päivä ollut voinniltaan oikein hyvä aamusta lähtien. Ylhäällä on jaksanut olla oikeastaan koko päivän. Lähestyviä hoitoja ajatellen tämä on oikein hyvä asia.

Samalla kun Suomen suvi on suloisimmillaan, maailmalla on levotonta. Ukrainassa on kovia yhteenottoja ja Lähi-itä on hyvin rauhaton. Syyriassa ja Irakissa on hankalaa ja palestinalaisten ja israelilaisten kostonkierre pahenee päivä päivältä. "Sotaisa rotu, tää on sotaisa rotu," laulaa Jukka-Poika osuen valitettavasti naulaa kantaan. Tilanne vaikuttaa jotenkin toivottomalta ja sen kautta jopa uhkaavalta. Mitään ei ole näköpiirissä, mikä lupailisi tilanteiden rauhoittumista. Palo laajenee ilman, että kenelläkään olisi käytössään sammutinta. Erilaiset ääriryhmittymät saavat aseita yhä enemmän käyttöönsä.  Ilmeisesti maailmansodista on kulunut liian paljon aikaa, kun levottomat voimat ovat saamassa ylivallan. Ainakaan ns. arabikevät jokunen vuosi sitten ei tuonut pysyvää rauhaa ja demokratiaa minnekään vaikka niin uskottiin. Pikemminkin näyttää siltä, että kontrollin äkillinen poistuminen on usein johtanut ongelmiin. Saddam Husseinin kaatuminen johti totaaliseen anarkiaan, samoin taisi käydä Gaddafin kukistumisen jälkeen.
---
Tänään kerrottiin, että Luis Suarez siirtyy FC Barcelonaan. Se tarkoittaa sitä, että maailman ehkä kolme parasta hyökkääjää pelaa samassa seurassa. En  millään  tajua miten kolme sen tason tähteä voi mahtua samaan aikaan kentälle, vai lasketaanko siinä sen varaan, että joku on aina loukkaantuneena tai pelikiellossa?








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti