lauantai 12. heinäkuuta 2014

Odottavissa tunnelmissa

MM-veikkaus

Hellepäivä hiipui iltaa kohti sateen tuhruksi. Tunnelma muuttui aivan toisenlaiseksi, uniseksi ja raukeaksi. Päivä on ollut voinniltaan sieltä paremmasta päästä. Takapakkeja ei ole ollut merkittävissä määrin.

Tänään on MM-kisoissa ottelu 63, eli pronssiottelu Brasilian ja Hollannin välillä. Vauhdikas peli on toivottavasti luvassa. Brasilia ei ainakaan lähde jarruttelemaan. Toki nähtäväksi jää, onko joukkue toipunut Neymarin loukkaantumisesta ja Saksan jyrän alle jäämisestä. Brasilia on tasoonsa nähden saanut ehkä vähän enemmänkin kuin se olisi ansainnut. Monet ovat ihmetelleet Fredin ja Hulkin kaltaisia "hirviöitä" kentällä. Voimahyökkääjiksikin heitä on sanottu. Mihin heitä on tarvittu? Luulisi taitavampaakin pelaajamateriaalia löytyvän, kun puhutaan sentään Brasiliasta. Brasilian hyökkäyspeli on ollut aika lailla Neymarin ja erikoistilanteiden varassa. Hollanti on vielä melkoinen kivi käännettäväksi. Uskon, että Hollantiakin mitali kiinnostaa. Heillä on yksi palautumispäivä vähemmän ja erittäin kuluttava 120 min. takanaan edellisessä ottelussa . Hollannilta ei ole osattu odottaa välieräpaikkaa, joten heillä voi olla maha jo enemmän täynnä.


Olen katsonut boksilta vanhoja otteluita ja nyt katsottuna huomaa, miten valtavan vahva Saksa on ollut koko turnauksen ajan. Ja useammassa ottelussa (Portugali, USA, Brasilia) sillä on selvästi ollut varaa himmailuunkin. Voi olla, että Saksa on vielä vahvempi kuin vuonna 1990, jolloin se edellisen kerran voitti mestaruuden. Ainakin kuusi vuotta on pala palalta huolellisesti rakennettu joukkuetta ja tulokset alkavat näkyä. Saksan pitäisi olla valtava suosikki Argentiinaa vastaan, mutta eihän sitä ikinä tiedä. Argentiinalla on taitavia yksilöitä ja yhteispeliäkin löytyy ainakin puolustussuuntaan. Mutta riittääkö se? Huominen ottelu 64 kertoo sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti