perjantai 1. elokuuta 2014

Kalevan kisat vauhdissa

Ruokatorven tulehdus alkaa helpottaa. Unisuutta vielä riittää eikä puhtia aivan liian paljon ollut vielä tänäänkään.
---
Kalevan kisat alkoivat Kuopiossa hienossa säässä. Tulostaso oli mielestäni oikein hyvä ainakin omiin odotuksiini verrattuna. Monissa lajeissa tehtiin kelpo tuloksia ja joitakin tasaisia kamppailuja nähtiin. Miesten moukarissa oli hyvä kisa, samoin naisten 1500 metrillä ja naisten korkeudessa. Hyviä tuloksia myös naisten kiekossa ja 400 metrillä. Kyllä noilla suorituksilla on mukava lähteä EM-kisoihin. Muutenkin taitaa olla niin, että Ruotsi-maaottelun lisäksi EM-kisat ovat oikea tavoitetaso suomalaisille yleisurheilijoille. Maailmalla monissa lajeissa taso on suomalaisille aivan liian kova, esimerkkinä pikamatkat, jossa jamaikalaiset ovat aivan omilla lukemilla. Eipä ole liioin kestävyysjuoksussa mitään jakoa afrikkalaisille. Keihäs on ainoa laji, jossa suomalaiset pärjäävät maailmalla. Siksi näillä suorituksilla EM-kisoja voi odottaa hyvillä mielin noin katsojankin näkökulmasta. Sieltä voisi olla vaikka mitaleja tiedossa.
---
Puolustusvoimain komentaja vaihtui tänään. Entinen hävittäjälentäjä Jarmo Lindberg astui virkaan. Samanaikaisesti presidentti Niinistö ja Jussi Niinistö vaativat selontekoa liittoutumisvaihtoehdoista ennen seuraavia vaaleja. Tuo on varmasti viisautta, eletään mielenkiintoisia aikoja, kuten uusi komentaja totesi.
---
Rallissa Latvala johtaa puolivälissä parillakymmenellä sekunnilla. Voi kun se auto pysyisi tiellä...Tuo olisi hieno lopputulos. Kyllä Suomen rallissa pitää olla siniristilippu ylimpänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti