sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kauneutta ja nopeutta

80-vuotias Armi Kuusela kävi kotikonnuillaan Muhoksella. Koko aikuisikänsä ulkomailla asunut Kuusela oli säilyttänyt ulkoisen säteilynsä lievästä mummmoiästään huolimatta. Hämmästyttävän hyvin Armi oli myös vaalinut suomenkielensä, vierasta aksenttia sai turhaan etsiä. Kotikielenä tuskin on ollut ainakaan suomi, joten töitä kielen säilyttämiseksi on vuosikymmenien aikana tehty.Valtavaa tuntui olevan kiinnostus tätä mystistäkin mediapersoonaa kohtaan. Hautausmaallakin täytyi  kuvata ja haastattella.  Armi ei ole juurikaan julkisuudessa esiintynyt, ja ymmärrän hyvin miksi. Hetken rauhaa ei saa, jos koko ajan on median käytettävissä. 

Latvalan ralliura etenee yllättävän hienosti. Huomenna hän ottaa, uskallan jo sanoa näin, ensimmäisen voittonsa asvalttirallissa. Eipä niitä kasoittain taida suomalaisilla muutenkaan olla. Lähes täydellisenä kuskina pidetty Ogier onkin yllättäen alkanut tehdä virheitä, kun Latvala on saanut annettua painetta. Ehkä mestaruudesta tuleekin vielä kunnon kisa. Ogier ajoi ulos tänään valtavasta nopeudesta, vauhtia oli ehkä lähemmäs 200 km tunnissa. Auton sisäkameroista näkee, miten hyvin kuljettaja ja apukuljettaja ovat kiinni penkeissä ja varsinkin, miten niska ei tärähdä yhtään hirmuisista törmäysvoimista huolimatta. Olisipa tavallisissa henkilöautoissa tuollaiset systeemit, niin vältyttäisiin suurelta määrältä niskan alueen vammoja. 

Vointi on ollut vähän varoillaan. Kaikkia pieniä merkkejä on tarkkailtu suurella vakavuudella. Iltaa kohti olo parani mukavasti.  Enemmän haluaisi olla aktiivinen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti