lauantai 9. elokuuta 2014

Otteluiden päivä

Suomalaisen futiskansan saa liikkeelle, kun vastustaja on riittävän kova. HJK sai kovan ottelun, kun FC Barcelona pelasi ensimmäistä kertaa Suomessa. Puuttuivat sieltä toki Messi, Neymar, Suarez sekä Xavi.  Mutta toisaalta löytyi listalta nimiä kuten Iniesta, Busquets, Alba ja Pique. Nämä ovat lajia vähemmänkin tunteville  tuttuja ukkoja. Mutta ei Barcelona leikkimään tullut, vaan pelaamaan tosissaan. Heillä tämä oli viimeistä edeltävä ottelu ennen liigakauden alkua. Jokainen pelaaja hamuaa peliaikaa ja pelinälkä on hillitön.

Kokemus oli kaksijakoinen. Se oli hienoa, ettei Barca ajellut puolilla valoilla, vaan painoi nasta laudassa ainakin alun. He näyttivät, mikä heidän perustasonsa on.  Kurjaa oli se, että tasoero näkyi kaikessa karmeudessaan. Näinkö huonoja tosiaan olemme? 24 minuutin pelin jälkeen tilanne on 0-4. Montaakaan syöttöä ei siihen mennessä saatu omille. Surkeaa. HJK oli aivan kuutamolla.

Koripallossa Suomi sai vieraskentällä pelata maailmanlistan nelosta Liettuaa vastaan. Siinä alku meni hyvin. Suomi johti alussa 8-0. Yli puolenvälin Suomi jaksoi roikkua mukana häviten kuitenkin selkeästi 83-66. Periaatteessa peli olisi ollut aivan voitettavissa, mikäli kaikki parhaat pelaajat olisivat olleet käytettävissä. No ehkä pientä onneakin olisi tarvittu. Vastassa oli sentään maailmanlistan nelonen. Suomen on FIBAn listalla sijalla 39. Vertailun vuoksi jalkapallossa Suomi on sijalla 55, joten samanlaisia "jättiläisiä" ollaan molemmissa lajeissa.

Koripallossa on ollut hienoa se, miten suomalaiset ovat pystyneet ottamaan useita voittoja kärkikymmenikön maista. Koripalloon on syntynyt voittamisen kulttuuria ja omaa identiteettiä, suomalaista pelitapaa. MM-kisat ovat edessä ja Suomi on siellä mukana. Odotukset ovat aivan huipussaan. Huhujen mukaan 8000 suomalaista matkustaa Bilbaoon kannustamaan huuhkajia. Vaikka  joukkue on hionut kuntoaan koko kesän yhdessä, pitäisi odotukset muistaa pitää realistisina, koska tasoa riittää maailmalla. Joka kerta ei sentään voi ylittää itseään. Minulle riittää uskottava peli-ilme ja pelirohkeus, vaikkei aina voittoja tulisikaan. Kaikki tämän yli menevä on bonusta.
---
Voinnin kanssa oli aamulla tosi kova takku. Siitä kuitenkin selvittiin ja päivä on mennyt pienellä sinnittelyllä läpi. Onneksi huono olo ei aina näy ulospäin kovin vahvasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti