sunnuntai 3. elokuuta 2014

Hyvä Jari-Matti!

Jari-Matti Latvala voitti "Suurajot", millä on uskomaton merkitys suomalaiselle ralliurheilulle; varsinkin kun edellinen suomalaisvoitto on vuodelta 2010. Latvalan nopeus on ollut tiedossa jo pitkään, mutta virheet ovat olleet enemmän sääntö kuin poikkeus. Häneltä on puuttunut kyky kontrolloida kilpailuja toisin kuin Ogierilta ja Loebiltä. Tänä vuonna hän on kehittynyt, osoittanut, että parhaimmillaan hän pystyy olemaan koko joukon nopein. Kyllä Ogierillekin voitto suomalaisten nenän edestä olisi maistunut makealta, mutta nyt sellaista ei ollut tarjolla.

Kalevan kisat päättyivät tänään. Jäin miettimään tulosten reiluutta. Pituushypyssä joku voi hypätä 820 jääden ilman valintaa arvokisoihin, jos myötätuulta oli hivenenkin liikaa. Sama voi tapahtua niissä pikajuoksuissa, joissa tuulilukemia seurataan. Kiekonheitossa tuulella on valtava merkitys, mutta siinä kukaan ei ole mittaamassa tuulilukemia. Sopiva vastatuuli tuo valtavasti metrejä lisää.  Seiväshypyssäkin tuulella on iso merkitys varskinkin juoksussa. Ovatko lajit samalla viivalla olosuhteiden huomioimisen näkökulmasta, tuijotetaanko yleisurhailussa liikaa tuloksia. 

Kuopion kisoissa jäin miettimään myös kilpailuolosuhteita. Kuulantyöntäjillä ei näyttänyt olevan minkäänlaista aurinkosuojaa kilpailun aikana. Niinpä viimeisillä kierroksilla ei tulosparannuksia juuri nähty. Oliko syynä aurinkosuojan puuttuminen, paahde vei lihaskimpuista mehut?

Vointi ollut vieläkin palautumista. Pientä on jaksaminen ollut, mutta eilisestä vähän parempi kuitenkin. Unisuutta on vieläkin ilmassa kovasti. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti