tiistai 26. elokuuta 2014

Lääkäri

Lääkäripäivä oli tänään. Taas uusi henkilö, mutta oli kärryillä hyvin. Kysymys oli seuraavien askelien suunnittelusta. Torstaina jatketaan eteenpäin. Olo on ollut hiukan himmeä, mutta kuitenkin aika hyvä.

Soini esiintyi kovin sanoin sutkautellen ja tällä kertaa tyylipisteistäkin tinkien: "persut eivät myy persettään."  Ei herätä ainakaan itsessäni kovin äänestämään houkuttelevaa mielikuvaa. Kovasti Soini julistaa olevansa seuraava pääministeri, mutta ainakin minä olen kovin epäileväinen tuollaisen vision toteutumisesta. Perussuomalaisten noste ja energia on hiipunut kovasti. Rinne yrittää kahmia duunarimiehiä takaisin demareihin eikä Soinin oma into näytä oikein aidolta. Vuodet ovat miestä kuluttaneet ja väsyttäneet. Keskustan Sipilä on omalla tyylillään tehnyt Soinin miekkaa tylsäksi. Siinä missä Soini räksyttää, Sipilä esittää rakentavia vaihtoehtoja tilalle. En vielä tässä vaiheessa olisi valmis veikkaamaan perussuomalaisille suurvoittoa vaaleissa. Vaikea on kyllä suosikin viittaa muillekaan tarjota.

Kuntia käy nyt sääliksi. Valtio määrää kunnille lisää tehtäviä jatkuvasti. Samalla pitäisi leikata kustannuksia rajusti. Mahdoton yhtälö, sanoisi joku. Kunnissa tuskin on löysää rahaa olemassa, vaan jo nyt kituutetaan ankarissa olosuhteissa. Pitäisi määritellä kuntien ydintehtävät tarkasti ja pyrkiä hoitamaan ne hyvin. Helpommin toki sanottu kuin tehty. Oppivelvollisuusiän pidentäminen on ainakin sellainen kunnallinen lisätehtävä, joka ei ole välttämätön. Syrjäytymisen ehkäisyyn on halvempiakin täsmähoitoja, kuin koko ikäluokan kylvettäminen.

Jossakin näin laskelman taloudellisesta elvytyksestä. Jos jokainen suomalainen työssä käyvä kuluttaisi 200 eur/kk enemmän kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin vuoden ajan, syntyisi kuuden miljardin euron elvytyspaketti. Se on paljon se, ja ylittäisi ensi vuoden velanoton tason.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti