tiistai 12. elokuuta 2014

Valiovalintoja

Tämän päivän blogipäivitys tulikin tehtyä jo aamupäivästä. Vointi oli sen verran hyvä, että pystyi olemaan aktiivisena. Toinen syy oli Hesarin artikkeli suomalaisista tuotteista, joka pysäytti. Haluatko työllistää suomalaisia kuluttajavalinnoillasi kaupassa? Totta kai haluat. Mutta asia ei ole aivan yksinkertainen toteuttaa käytännössä. Monet suomalaisilta kuulostavat tuotteet tehdään ulkomailla. Esimerkiksi Vaasan paahtoleivät tehdään Virossa. Seuraavat esimerkit on poimittu Hesarista. 

Karkeista Xylimax on suomalainen. Muutkin Fazerin karkit tehdään Suomessa tikkareita lukuun ottamatta. Sellaiset tuotteet, nimestään huolimatta,  kuten Tupla, Sisu, Aakkoset ja Jenkki tulevat kaikki ulkomailta.

Hammastahnoista Oxygenol on suomalainen. Hiustenhoitopuolella Biozell on suomalainen hiustenhoitosarja. Kodin puhdistusaineissa Serto, Erisan, LV, Kiilto, Softcare, Pohjan Akka, Pohjan Neito ovat suomalaisia.

Ruuista Atrian Suomalainen pekoni tulee Ruotsista ja HK:n Amerikan pekoni Puolasta. Liha on suomalaista.

Puhtaasti kotimaisia tuotemerkkejä on vähän. Kaikki Valion tuotteet tehdään Suomessa. Monen mielestä Valio on kokenut maailmanpolitiikan myrskyt kohtuuttoman voimakkaasti Venäjän kauppapakotteiden myötä. Nyt tarjoutuu kuluttajalle mahdollisuus ottaa kantaa suomalaisen työn puolesta ostamalla suomalaisia tuotteita ja palveluja laajemminkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti