torstai 28. elokuuta 2014

Ei kannettu oppilas koulussa pysy (S.Sarkomaa)

Onneksi oppivelvollisuuden pidentäminen hylättiin. Epärealistiseen taloudelliseen arvioon perustuva turha jättihanke olisi ollut melkoinen riippakivi kunnille ja kurjistuttanut muuta koulujärjestelmää. Hankkeen tarkoitus on ollut sinänsä hyvä ja syrjäytymisen ehkäisyyn pitää panostaa monipuolisesti ja oikein kohdennetusti. Keinoja varmasti löytyy. Oppisopimuskoulutuksessa olisi vielä kehittämisen varaa. Ehkä budjettiriihi kertoo hyvää hallituksen toimintakyvystä, päätöksiä saadaan aikaan kun on pakko. Lisänäyttöä jäädään odottamaan.

Helpompi on hankkia pisteitä Wienistä kuin Seinäjoelta. Näin oli asia ainakin viime viikonloppuna Seinäjoella hävinneelle HJK:lle, joka nousi melkein voittoon Rapid Wieniä vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäisenä suomalaisena joukkueena HJK pääsi Euroopan liigaan, mikä on toiseksi korkein seurakilpailu maanosassamme. HJK teki voitavansa ja onnikin oli sopivasti myöten. Silloin voi voittaa itseään kovempiakin vastustajia. Nyt sitten vaan hyvää arpaonnea toivomaan lohkovaiheeseen. Sieltä voisi tulla vastaan tosi isoja seuroja.  

Venäjän on pitänyt kovasti osoittaa mieltään Suomelle. Hyla-tuotteita vievät rekat on pysäytetty rajalle ontuvin tekosyin. Asiakirjat eivät ole olleet muka kunnossa. Ilmatilaloukkaukset ovat olleet miltei päivittäisiä. Nato-harjoitus on tainnut olla naapurille liikaa. Tuo protestointi on tarpeetonta, eiköhän viesti ole mennyt perille. Venäjän toimintatapa vain on omiaan lisäämään Nato-kannatusta. Siinä mielessä sen toiminta on kummallista.

Hoitoa tuli suunniteltua tablettihoitajan kanssa. Sytostaatit otetaan tabletteina kotona, joten suonensisäisiä lääkkeitä ei tarvitse käyttää.   Maanantaina aloitetaan ja kahden viikon jaksoissa edetään kolme kuukautta, jos kaikki hyvin menee. Rankalta kuulostaa, eikö hoidon tehosta ole mitään takeita. Toisaalta hoidosta kieltäytyminenkin olisi valtava riski. Siksi kaikkea on kokeiltava, vaikka huononkin lopputuloksen uhalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti