tiistai 26. elokuuta 2014

Omille siiville

Esikoinen aloitti tänään opiskelun yliopistossa Helsingissä. Armeijaa on vielä muutamia viikkoja jäljellä, joten hiukan asiat menevät limittäin. Opiskelija-asuntojen tilanne on hankala ja puhutaan jopa opiskelijoiden hätämajoituksesta. On myös sohvamajoituksia, jossa ihmiset tarjoavat lyhytaikaista majoitusta opiskelijoille. Onneksi asumisasiat loksahtivat paikalleen helposti eikä niistä tarvi murehtia sen enempää. Kirjallisia suosituksia ja myötämielisiä ihmisiä toki tarvittiin.

Vanhempana tuntuu, että tietty iso etappi on saavutettu. On niin helppo muistaa, miten tuon käärön sai syliinsä ensimmäisen kerran. Se oli erittäin vaikuttava hetki, niitä suurimpia elämässä. Suurin sinisin silmin käärö katsoi tarkkaavaisesti maailmaa. Välille mahtuu monen monta tarinaa ja nyt se lentää jo omilla siivillään. Tilanteessa on paljon hämmentävää ja toisaalta haikeaa. Ylpeyttäkin on mukana. Tähän asti on näinkin päästy. Olisihan se huonomminkin voinut mennä.

Päivä oli taas oikein uninen ja tuntuu, että nukuin koko päivän heräten vain syömään. No sen seurauksena kirjoittelen tätä pirteänä kuin peipponen keskellä yötä. Vointi on runsaan nukkumisen seurauksena erittäin hyvä, paras aikoihin.

Ministeri Laura Räty on ollut grillattavana verosuunnittelustaan. Hän itse on ollut erittäin kärkäs ns. "Ailus-tapauksessa", joten nyt saa maistaa omaa lääkettään. Isoista asioista ei mielestäni ollut kuitenkaan kyse, enemmänkin periaatteesta. Ja lisäksi hän oli luopunut itse oma-aloitteisesti menettelystä, joten turha asiaa liikaa on paisutella. Pieni näpäytys voi toki olla paikallaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti