perjantai 30. elokuuta 2013

Yllätyspäätöksiä

Padot jysähtivät auki, kun hallitus toi esiin omat säästöratkaisunsa ja samalla saatiin tupokin tehtyä, kuin ohimennen. Ja tupo kun oli se jota koskaan ei olisi pitänyt syntyä. Ainakin näin ajateltiin vielä pari kuukautta sitten. Mutta nyt yhteistyöhalu löytyi jostakin eli tarkemmin kriisitietoisuudesta. Mielestäni on upeaa, että on tajuttu sopuun pyrkimisen merkitys tiukassa paikassa. Parempi laiha sopu kuin lihava riita. Jos kaikki menee hyvin, vältytään hintavilta lakoilta, monilta lihottavilta pullakahveilta ja pitkällä tähtäimellä Suomen tulevaisuus näyttää paljon valoisammalta.

Säästötavoitteet ovat aika hurjat. Kuntien pitäisi säästää miljardi. Miljardilla palkataan noin 20000 ihmistä vuodeksi. Kuntien menot tulevat pitkälti terveydenhuollosta ja koulutuksesta. Tuskin kukaan luulee, että siellä on ylimääräistä väkeä pyörittämässä peukaloitaan. Työn tehostaminen tarkoittaisi ryhmäkokojen kasvattamista kouluissa ja päiväkodeissa. Lääkärien pitäisi ottaa vastaan entistä pienemmässä ajassa entistä enemmän potilaita. On todella mielenkiintoista (ja pelottavaa) tietää, että mistä kunnilta saadaan se miljardi nipistettyä.

Mutta ei kunnilla muuallakaan helppoa ole. Upporikkaassa Norjassa käydään myös keskustelua kuntaliitoksista eli karttaharjoituksia on tehty sielläkin. Kuntien määrää esitetään pienennettäväksi 428:sta 105:n. Kunnilla tulee olla selkeä kuntakeskus ja väestöpohjaa vähintään 10000 asukasta.

Olo ollut hyvä tänään. Voimia oli kaupunkireissulle asti.

00.40
Super Cupin finaalissa olivat vastakkain B. München ja Chelsea. Ottelu pelattiin Prahassa. Kerrassaan maaginen ottelu, jossa vastakkain olivat paitsi joukkueet niin valmentajat Mourinho ja Guardiola. Ottelu kääntyi jatkoajan lisäajalla 5 sekuntia ennen loppua. Saksalaiset pelasivat tapansa mukaan loppuun asti. Rankkareilla vasta kymmenes vetäjä epäonnistui ja saksalaisille näin pelitapahtumiin katsoen hyvin ansaittu voitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti