keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kivaa palloa!

Suomi ottaa napsautti 2-0 -voiton ystävyysottelusta Sloveniaa vastaan. Slovenia on FIFA-rankingissa parikymmentä sijaa Suomea edellä, joten ei vastus huono ollut, vaikka ystävyysotteluiden luonne onkin aina toisenlainen. Aikaa ja tilaa on enemmän ja kaksinkamppailuihin ei mennä yhtä innokkaasti. Mixu Paatelainen osoitti erinomaista silmää pelaajavalinnoissa. Hän uskalsi jättää kokeneita pelaajia pois kokoonpanosta ja antaa tilaa nuorille innokkaille. Ja toisaalta hän on ottanut mukaan pelaajia, joiden ajan on luultu olevan jo ohi. Lopputuloksena oli erittäin hyvä ja aiempaa monipuolisempi peli-ilme. Hyvässä joukkueessa on tapana olla kaikenlaisia pelaajia, isoa ja pientä, nuorta ja vanhaa. Nyt Suomella oli tasapainoinen joukkue, vielä kun pari diivailuun taipuvaista pelaajaa oli poissa.

Puolustuksessa alkaa laajemman peluuttamisen seurauksena olla aidosti vaihtoehtoja. Huipputoppareita eli pelin selkärankoja alkaa olla nelin kappalein. Norjassa olisi vielä pari huipputopparia, jos tarve vaatii. Seinäjokelaislähtöinen Veli Lampi sai yllättäen peliaikaa täyden matsin, mikä oli oiva valinta. MM-karsintaotteluun Espanjaa vastaan tarvitaan kyllä puolustavampi puolustaja. Ja olihan siellä yksi kansainvälinen huipputason pelaaja, joka erottui jälleen edukseen.

Tänään oli kävelypäivä Moskovassa. Jarkko Kinnunen näytti taistelijaluonnetta ja vei itsensä aivan äärirajoille. Yksikään kilpailija ei ollut läheskään yhtä uupunut urakkansa jälkeen, joten eiköhän Jarkolle kuulu joukkueen sisällä jaettava sisupuukko. Huomisaamuna on keihäsmiesten vuoro. Toivottavasti kaikki löytävät tiensä finaaliin. Jännättävää tulee riittämään.

Epypti on mennyt täysin jumiin poliittisessa mielessä. Mielenosoituksia ei näköjään saada millään keinoilla loppumaan. Virallisen tiedon mukaan kuolleita viimeisimmässä kahakassa on 149 ja yhteenottoja on levinnyt ympäri maata. Onko Faaraoiden maa valumassa sisällissotaan? Tilanteelle ei näytä löytyvän ratkaisua, joka kelpaisi kaikille. Ulkovallat voivat vain voimattomina sivusta katsoa tilanneta.

Vointi ollut tänään jonkun verran arveluttava. Itseä on pitänyt potkia liikkeelle oikein urakalla, kun olo ollut uupunut ja veltto. Toisaalta olo ollut myös vähemmän väsynyt kuin edellinä päivinä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti