sunnuntai 11. elokuuta 2013

Jamaikan ylivoimaa ja pieni kilpailu- vastaathan


Vähän vaihteleva päivä voinniltaan. Ilta kuitenkin päivää parempi.

Jamaikalaiset olivat 100 m juoksussa ällistyttvän ylivoimaisia. Varamiehisenäkin sijat 1,3,4,5! Vikkeliä nuo jamaikalaiset.

Teemalta tuli tänään yleisön toivomia ohjelmia 1970-luvulta. Eräänä oli Anssi Kukkosen urheilukatsaus vuodelta 1972. Hiihto oli tuohon aikaan aivan eri laji kuin nykyään. Välineet ja puitteet näyttävät muinaishistoriallisilta. Eikä puusuksilla tänään pärjäisi kovin hyvin.  Münchenin olympialaisten yleisurheilu sen sijaan oli komeaa katsottavaa. Puitteet olivat yllättävän modernit ja neljä suomalaismitalia juoksulajeissa olivat hienoja hetkiä, jotka ovat varmasti syöpyneet kansakunnan mieliin. Vastaavia hetkiä tuskin on tiedossa lähiaikoina.


Syksyn alkuun pieni kilpailu.

Mikä Suomessa kehitetty urheilulaji? 1980-luvulla laji levisi Ruotsiin. Nykyään sillä on Ruotsissa huippusuosittu asema. Vuosittain järjestetään 600 kilpailua. Eli kysymys kuuluu: Mikä urheilulaji? Tietoja ja veikkauksia rohkeasti kommenttilaatikkoon!

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hyvä yritys, mutta väärä vastaus! VN

      Poista
  2. Vihje: Kysymyksessä yksilölaji, jossa naisia kilpailee menestyksekkäästi vaikka laji äkkiseltään kuulostaisi täysin miehiseltä.

    VastaaPoista
  3. Vihje 2: Tässä liikutaan pyörillä ihan reippaasti...

    VastaaPoista
  4. Alamäkipyöräily...?
    t. PR

    VastaaPoista
  5. Eipä sekään...

    Lisävinkki: Tässä lajissa paljon kaatoja.

    VastaaPoista
  6. Oliskohan se sitten Jokamiehenluokka eli "jokkis".
    t. Mika

    VastaaPoista
  7. Ja vastaus on ..... oikein! Onnea Mika!

    Jokkis eli Jokamiehenluokka on Suomessa kehitetty autourheilulaji, joka levisi Ruotsiin 1981. Siellä sitä kutsutaan nimellä "Folkrace." Jopa puolet ruotsalaisten autourheilusta on jokkista. Kilpailuja järjestetään vuosittain 600, joten tällainenkin vientituote meillä on.

    Kiitokset osallistujille!!

    VastaaPoista
  8. Eikö romuralli oo sama asia kuin jokamiehenluokka ??? :-o

    VastaaPoista
  9. Juu kaksi täysin eri asiaa. Romurallissa eli Demolition derbyssä ollaan 30 x 30m alueella ja niitataan toisia autoja. Säännöt ovat yksinkertaiset. Viimeinen liikkuva auto voittaa.

    Jokkiksessa taas tahallinen kolarointi on kiellettyä. Ajetaan rataa ympäri kilpaa. Erikoisuutena on se, että auto pitää myydä 1400 euron hintaan kisan jälkeen, jos siitä tulee ostotarjouksia. Näin kustannukset pyritään pitämään kurissa.

    VastaaPoista