maanantai 19. elokuuta 2013

Kivun kanssa kasvotusten

Meni eilen hankalaksi kivun kanssa. Kipulääkkeen lisääminen ei auttanut asiaa. Lopulta oli se tilanne, että ainoa selvästi lievittävä tekijä oli virtaava vesi. Niinpä suihkussa tuli oltua ainakin 10 kertaa yön aikana. Myös maha reagoi heittämällä kaiken ulos. Aamulla sain terveyskeskuksesta ajan ja kipulääkettä suoraan suoneen. Pahimmat kivut vähenivät ja passitettiin keskussairaalaan tutkimuksiin. Huvittavaa oli se, miten suoneen laitettu lääke teki tokkuraisuutta huonosti nukutun yön jälkeen. Omalla autolla kun mentiin, niin nukahdin jokaisen risteyksen välillä. Tuskin pitää tarkentaa, että en ollut kuskina.

Sairalassa syntyi jonkinlainen käsitys kivun aiheuttajasta. Parin päivän sisällä tehdään magneettikuvaus ja samalla tehdään lääkekokeiluja. Voi olla, että tämäntyyppiseen kipuun tarvitaan epilepsialääkitystä, koska tavalliset kipulääkkeet tehoavat rajallisesti.

Kovan kivun filosofisena opetuksena on sen voima ja vastaansanomattomuus. Se pistää isonkin körmyn polvilleen jos tahtoo. Eri kiputyypestä terävä hammassärky on yksi pahimmista kohtaamistani. Kovan kivun mukava kääntöpuoli on se, miten nopeasti sen unohtaa ja jättää taakseen. Päättynyttä kipua on vaikea edes muistaa tarkasti kovinkaan pitkään. Tämän takia kaiketi jaksetaan kriisien ja vaikeuksien jälkeen ponnistaa itsensä jaloilleen ja eteenpäin.

1 kommentti:

  1. Terveisiä Vantaalta. Laitoin Kalevala korun kultaisen ristin aamulla kaulaani ( siirryin talviaikaan:)) se on se sama risti josta kysyit ainakin 7 kertaa että olenko katolinen? Ja minä aina vastasin että en ole, olen luterilainen. :)

    VastaaPoista