tiistai 6. elokuuta 2013

Vaisua vielä

Vähän kenkumpi päivä tänään voinniltaan. Voimat eivät olleet ihan kohdillaan ja pahoinvointiakin oli. Kortisonin kanssa palattu pieneen annokseen. Onneksi oli ihmisiä ympärillä. Silloin saa lisävirtaa. Ja piipahdus kauppa-autolle on aina viikon kohokohta.

Pesäpallossa (josta en paljoa ymmärrä) oli poikkeuksellisen jännittävä runkosarjan päätöskierros. Sijat 3-8 olivat täysin auki. Sijoja 7-8 oli syytä välttää, koska vastassa olisivat Sotkamo tai Vimpeli jotka ovat olleet aivan ylivoimaisia runkosarjassa. Noh, Kossun kannalta kaikki pelit meni tuloksellisesti väärin ja se putosi sijalle 8. Vastassa on siis Sotkamo. Tekisi mieli sanoa, että tekemätön paikka, mutta niin ei saa sanoa. Se saadaan, mitä ansaitaan ja pulinat pois.

Pesis on luonut hyvän brändin, katsojaluvut ovat olleet jo muutaman vuoden nousussa eivätkä häpeä Veikkausliigalle ollenkaan, mikä on taas liigan häpeä. Yksi syy tähän on varmasti se, että pesiksessä oikeasti oman kylän pojat pelaavat. Itsekin seuraan joukkoa entisiä oppilaita, miten heidän pelinsä sujuvat. Jalkapallossa asia on päinvastoin. Hankitaan kuorma-autollinen "nigerialaisia" ja oman kylän pojat pistetään penkille. Ei sellainen peli kiinnosta samalla lailla yleisöä. Esim. ykkösen SJK:ssa on 12 ulkomaalaista. Ilmeisesti on katsottu, että se on liiganousun kannalta ainoa mahdollisuus.

Ensi vuoden valtionbudjetti alkaa tulla eteen. Talous on huonommassa jamassa kuin on uskottu. Velkaelvytyksestä jotkut puhuvat nyt. Urts, maan jonka taloudelliset rakenteet ovat niin pielessä että nytkin otetaan 8 mrd syömävelkaa, pitäisi ottaa vielä lisää velkaa? Kukahan tuon logiikan ymmärtäisi.

SDP:n kannatus on pudonnut ennätykellisen alas. Johtunee tiukasta linjasta Euroopassa ja Suomessa. Urpilainen ei ole pelännyt olla täti tiukka Euroopassa. Valtionvarainministerinä hän on ollut jämäkkä. Toki monia asioita on mennyt pieleenkin ja joissakin asioissa täytyy vielä muuttaa kantaansa. Eläkeiän nostaminen on välttämättömyys, joka kaikkien puolueiden pitää hyväksyä ennemmin tai myöhemmin. Joka tapauksessa SDP:n kannatuksen laskun laittaminen Urpilaisen "huonoudeksi" on mielestäni kohtuutonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti