lauantai 10. elokuuta 2013

Pörisijöitä

Yö tuli nukuttua huonosti. Syynä oli äänekäs superkärpänen, jota en saanut tapettua enkä huoneesta pois ajettua. Lopulta laitoin radion sen verran äänekkäälle, että pörinä ei häirinnyt. Tuon seurauksena koko päivän ollut uninen olo, enkä saanut mitään aikaiseksi.

Toisenlainenkin lentävä ja vielä enemmän pörräävä ilmaantui. Päivällä kierteli kaksitasoinen lentokone kylän yläpuolella tehden taitolentotemppuja. Mukava oli näytöstä katsella, mikä oli jutun takana ei ole vielä selvinnyt.

Moskovan kisat alkoivat sitten tänään. Ylivoimaisesti kovin suoritus oli selostajilla, jotka jaksoivat selostaa koko päivän vaikka aina ei niin paljon tapahtunutkaan. Naisten maraton antoi Moskovasta varsin kauniin kuvan, kun kaupungin nähtävyyksiä oli sopivasti reitin varrella. Reitillä oli näkyvästi esillä Pietarin Suuren patsas, Kristus Vapahtajan kirkko, Kreml sekä Neuvostoliiton avaruussukkula. Moskovasta ei jäänyt ollenkaan sellainen nuhruinen ja kaoottinen kuva kuin voisi olettaa.

Urheilulliselta puolelta maraton oli jännittävä kisa. Melko tuntematon italialainen lähti heti alussa pitämään helteessä hirvittävää vauhtia ja kesti loppuun saakka. Kilpailija toisensa jälkeen putosi kyydistä, vain kenialainen onnistui pysymään joukossa ratkaisten lopussa kisan itselleen. Suomlaiset tekivät parhaansa päivän suorituksissa ja hyvä niin.

1 kommentti:

  1. Samantyyppinen kokemus "yöhäirinnästä" viime vuonna eräässä hotellissa. Jostain nokotti vettä just mun ikkunan vesipeltiin tasavälein plop plop plop, nukkumisesta ei tullut sitten yhtään mitään. Meinasin jo kiivetä repimään sen pellin pois. mutta sama lääke auttoi, eli laitoin kuulokkeet korville ja instrumentaalimusiikkia...
    t. Jouni

    VastaaPoista