torstai 22. elokuuta 2013

Hyvä päivä

Vointi ollut tänään kuin sää; loistava. Reipas kävely otti hyvin sujuakseen. Lisäksi on pystynyt olemaan ylhäällä suurimman osan päivästä. Yksi vuoden vahvimmista päivistä ja tosi iloinen siitä.

Liikenneturvallisuus on aina mielenkiintoinen aihe. Vastaan tuli tilasto, jossa on maailmanlaajuisesti vertailtu liikenteessä kuolleiden määrää. Suomalaiset pärjäävät huonoiten Pohjoismaista, mutta esimerkiksi kehitysmaissa lukemat ovat aivan erilaisia. Interaktiivisen kartan ääressä viivyin koko tovin.

http://www.expressen.se/motor/har-dor-flest-i-trafiken--interaktiv-varldskarta/

Paavo Arhinmäki on osoittanut olevansa ehdoton ykkönpopulisti Suomessa. Soininkin sutkautukset jäävät kakkoseksi, vaikka Soinin huumoria Arhinmäki ei pysty ylittämään. Hänen aseensa on röyhkeys. Vaalitenteissa hän oli ylivoimainen puheenvuorojen ryöstämisessä. Hän sai eniten riistettyä toisten puheevuoroja itselleen ja kun hän oli saanut puheenvuoron, höyryämisestä ei loppua meinannut tulla. Hän on sittemmin julkisuudessa keskittynyt mm. arvostelemaan hallitusta, sitä hallitusta jossa hän itse istuu. Siinä on pääministerillä saattanut muutama hius harmaantua. Hän osaa myös provosoida loistavaksi. Sellaiseksi toiminnaksi lasken sateenkaarilipun heiluttamisen Venäjällä ja kansansuosikki Cheekin musiikin arvioimisen sonnaksi.

Voi sanoa, että Arhinmäki on oppinut hallitsemaan julkisuutta uskomattoman hyvin. Joka kerta kun hän avaa suunsa, tulee huomiota. Kulttuuriministeriä on usein sanottu turhimmaksi ministeriksi, mutta Arhinmäki  ainakin hoitaa tuota tehtävää hyvin näkyvästi ja on nyt uransa huipulla poliitikkona. Soinin tavoin Arhinmäki tosin ei ole kuitenkaan kyennyt nostamaan puolueensa kannatusta moninkertaiseksi. Liekö syynä se, että Arhinmäen poliittista linjaa on vaikea hahmottaa. Mitä asioita hän oikeastaan ajaa, vai onko kyse pelkästään sanarosvosta. Iso henkilökohtainen plussa Paavolle kuitenkin siitä, että on hallituksen kovin futismies.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti