sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Vieraita ovella ja hiihtokauden päättäjäisiä


Ovella kävi uskonnollisen probagandan levittäjiä. Olin heille varsin ikävä. He tulevat toisten kotiin kyseenalaistamaan ihmisten vakaumusta ja esittämään omaansa ainoana oikeana. Kovin kauaa emme aikaa tuhlanneet, mutta joitakin asioita minäkin kyseenalaistin. Kerroin, miten väärin mielestäni on se, että koululuokassa joudutaan jättämään yksi lapsista kutsumatta synttäreille, koska uskonto kieltää. Toinen miehistä kertoi, että ei hänen lapsensa ole koskaan edes halunnut osallistua synttäreille. Ja mistä hän sen voi tietää? Toinen mistä motkotin oli sammutetuin lyhdyin liikkuminen. Täytyy aina esittäytyä, kenen asialla liikutaan. He lupasivat muuttaa tapansa.
---
Päivä meni vähän penkkiurheiluksi. Talvilajeissa käydään viimeisiä, ratkaisevia kisoja. Ampumahiihdon MM-kisoissa oli huikea miesten viesti. Lajin luonteeseen kuuluu jatkuva jännitys ja muutoksen mahdollisuus. Ei tuokaan kisa ratkennut ennen viimeistä ammuntaa.

Kanadan tourilla oli vuorossa finaali. Sekä naisten että miesten puolella peli näytti etukäteen selvemmältä kuin olikaan. Vetelä keli ja välineiden osuus muuttuivat suureksi, naisten puolella jopa ratkaiseviksi. Miesten puolella Matti Heikkinen oli kolmen viimeisen kisan aikana paras mieshiihtäjä maailmassa. Kevytrakenteiselle hiihtäjälle lumisohjo sopi oikein hyvin ja voitelussa suomalaiset onnistuivat loistavasti. Heikkinen nousi muutamassa päivässä Tourilla sijalta 26 sijalle 6 ottaen kärkeä kiinni minuuttitolkulla. Miksei tällaista nähty aiemmin kaudella? Heikkisellä terveysongelmat selittävät asian. Naisten puolella Krista oli päivän nopein ja sai tililleen ensimmäisen maailmancup-voiton. Harvinaista herkkua hiihtohulluille suomalaisille.
...
Livenä tuli nähtyä hiukan akrobaattivoimistelijoiden SM-kilpailuja. Todella taitavia tyttöjä ja viihdyttäviä ohjelmanumeroita.

---
Vointi oli tänään sellainen, että piti ottaa varovasti. Siihen penkkiurheilu sopikin hyvin.
---
Amerikan vaalitaistelu menee jatkuvasti yhä rumemmaksi . Aina, missä tapahtuu, Trumpin henki on jotenkin läsnä. Chicagossa turvamiesten piti tulla väliin kesken puhetilaisuuden. Tietyt väestöryhmät ovat todella provosoituneita Trumpin toiminnasta ja ovat järjestämässä häntä vastustavia mielenosoituksia. On nähty, että tällaiset tapahtumat varsinkin sosiaalisen median aikana voivat olla varsin vaarallisia. Ihmisten viha sopivasti provosoituna voi saada hirvittäviä seurauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti