keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Taas kerran posahti

Taas iski terroristi.
Brysseliin tällä kertaa ja kuolleita kymmeniä. Tällaisia uutisia tulemme kuulemaan jatkossakin, valitettavasti. Vaikka IS on varsinkin Irakissa ahtaalla, avointa yhteiskuntaa vastaan on aina helppo hyökätä ja aina on niitä joilla on joku intressi niin tehdä. Mutta, kuten Obama sanoi tänään, nyt on aika yhdistyä. On paljon asioita, jotka ovat testanneet eurooppalaisia ihanteita ja yhteinäisyyttä. Nämä terroritapaukset kaikessa karmeudessaan ja raukkamaisuudessaan voivat lisätä yhteenkuuluvuutta. Mutta se on valinta. Jos suostutaan hysteriaan terroristit, ovat saavuttaneet tavoitteensa. Lukitsemme itse omaan häkkiimme. Pelko on laitettava sivuun ja elettävä valppaina mahdollisimman normaalia elämää.
---
Kuutioon piti vielä sen verran tarttua, että kokeilin 2x2x2-kapistusta. Ohjeita en oikein jaksanut opetella. Päätin kokeilla isomman kuution algoritmeja ja katsos. Ratkesi ajalla 1,32. Hyvällä tuurilla aika voisi olla parempi.

Olenkohan nyt kovinkin fiksu, kun pystyn sujuvasti ratkaisemaan kaksi eri kokoista Rubikin kuutiota? Työtähän se vaati päästä tähän tilanteeseen, mutta ei se tunnu kummalliselta. Jokainen voi oppia nämä, jos näkee vähän vaivaa ja on riittävästi tietoa. Ehkä tässäkin pätee se, että matkan tekeminen on jopa arvokkaampaa kuin perille pääseminen.

Pitää olla vähän nostalginen. Kuutiohurmos oli 80-luvun alussa, olisiko ollut 1981 tai 1982. Olin kakkos- tai kolmosluokkalainen ja tuolloin minä, kuten useimmat muutkin kaverini pyörittelivät kuutiota  loputtomasti saamatta sitä koskaan ratkaistua. Yhden tai varsinkin kahden sivun saaminen kasaan oli jo saavutus. Kenelläkään ei ollut neuvoja ratkaisuun. Puuttui tieto, jonka pohjalta olisi pitänyt löytää ratkaisu.
---
Varovainen päivä oli tänään, levosta huolehtiminen oli tärkeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti