sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kaisa toi mitalin

Ennätykselliset neljä minuuttia tuli tänään aktiivisuusmittariin lukemaa. Kertoo paljon tästä päivästä. Rubiikin kuutiota on tullut pyöriteltyä ja ampumahiihtoa katseltua.

Kaisa sai ansaitun mitalin, pronssin yhteislähdöstä. Kaisa vaikuttaa selvästi turhautuneelta siitä, että ampumahiihtoliitto ei pysty tarjoamaan samanlaisia olosuhteita kuin kilpailijamaat omille kilpailijoilleen huoltorekkoineen.  Olisi kyllä hienoa, jos Kaisa jaksaisi tämän olympiadin loppuun saakka, hän on suomalaisen urheilun kirkkaimpia tähtiä.

Ampumahiihdon MM-kisat oli jälleen mahtava tapahtuma. Tänään myös miesten yhteislähtö oli huikea kisa, kun valtava määrä tasaisia kilpailijoita mitteli sijoituksista. Lajin kirkkain tähti Ranskan M. Fourcade sai hävitä edes kerran. Keski-Euroopan maat ovat todella innostuneita ampumahiihdosta Saksa ja Ranska etunenässä. Venäjä puolestaan jäi kokonaan ilman mitalia, mikä on ei vastaa kauden kulkua muuten, ainakaan miesten puolella.

Hiihdosta olen tämän viikon aikana oppinut kaikenlaista uutta ja yllättävää. On mielenkiintoista, miten toiset vapaan sukset ovat nopeita ylämäissä ja toiset tasaisella tai alamäissä. Sekin on mielenkiintoista, että toiset hiihtäjät ovat tosi hyviä kevyillä osuuksilla ja toiset ylämäissä. Northug on hyvä loivan hiihtäjä. Kaisa puolestaan on kevytrakenteisena hyvä "kuokalla" ylämäissä. Hän on jopa voittanyt kesän ylämäkikisoja rullasuksilla.

Jos itse olisi valmentaja talviurheilussa, niin ehdottomasti haluaisin ehdottomasti ampumahiihdon henkinen valmentaja. Laji on todella taktinen ja vaatii tarkaa tilanteen lukemista. On myös pystyttävä nousemaan nopeasti pettymyksistä ja toisaalta välillä on pystyttävä pitämään jalat tiukasti maassa. Hyvä mielen kontrolli voi olla tosi iso osuus suoritusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti