perjantai 25. maaliskuuta 2016

Kiirastorstai

Vaikka on kiirastorstai-ilta, hiljainen viikko ei ainakaan omalla kohdalla oikein tunnu vielä hiljaiselta viikolta. Maalliset asiat, kuten Brysselin terrori-iskut ovat tehneet viikosta normaalia levottomamman ja meluisan. En tiedä, vaikuttaako osaltaan myös sellainenkin asia pyhän tuntuun, kuin tietoisuus siitä, että kaupat voivat olla vapaasti auki. Silloinhan se on pahimmillaan samaa arjen jyskettä kaiken aikaa.
---
2.45 on nyt ennätys uudella palikalla. Siitä on vaikea parantaa kovinkaan paljoa. Viisi minuuttia oli alkuperäinen tavoite, joten se on ainakin saavutettu. Kuution kevyt ja tarkka toimivuus vaikuttaa aikaan tosi paljon, kun ei tarvitse väkisin voimalla vääntää sivuja.
---
Kummelia tulee kovasti nyt uusintoina. 90-luvun alkupuolen tamperelainen ajankuva on mielenkiintoinen katsottava. Lankapuhelin alkaa näyttää jo antiikkiselta kapistukselta, mutta kuka olisi tuolloin arvannut, miten nopeasti puhelinkoppi katoaa katukuvasta. Nykyään Ilmajoen puhelinmuseon kopit taitavat olla niitä harvoja eloonjääneitä, joissa voi käydä kokemassa koppien legendaariset tuoksun. Toki kopit olivat aikanaan kovin ilkivaltaherkkiä, mitä Kummelitkin sketseissään moittivat. Jos lasit olivat ehjät, niin ainakin luettelot oli usein revitty rikki. Mikähän muuten parinkymmenen vuoden päästä taaksepäin katsellessa  voisi olla suurin muutos?
---
Sairastelijoita on ollut aivan lähipiirissä kuluneen viikon aikana. Itse olen välttynyt flunssantyylisiltä ainakin toistaiseksi. Varovaisuus rasituksen suhteen on ehkä toiminut edukseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti