torstai 17. maaliskuuta 2016

Kuutio kädessä

Rubiikin kuutio oli tänään pitkään kädessä. Aluksi niin vaivalloiset siirtosarjat alkoivat iskostua selkäytimeen pikkuhiljaa. Toivottavasti ne eivät uniin kuitenkaan tule. Tapani omaksua siirtosarjat on käyttää mielikuvistusta mahdollisimman paljon apuna, muuten ei muistamisesta tule mitään. Yksi siirto voi olla muotoa F,R,U,Ri,Ui,Fi (siirtosuunta englanniksi F=front jne, kellonsuuntaisesti, illä merkityt vasten kelloa). Näistä olen sitten kehittänyt hokemia, jota toistelen mielessäni siirron aikana. Edellinen olisi; FRU Rintala UI FInlandia-talossa.

Yle Areena on mainiota taustahälyä, kun tekee jotakin kotihommaa. Tänään riitti voimia muutaman tunnin touhuun, niin siinä on mukava samalla  kuunnella radiota. Ajauduin kuuntelemaan "profeetta Sarasvuota" aiheesta luottamus. Sarasvuolla on usein hyviä ajatuksia eikä hän arastele tuoda niitä esille. Esitystyyli on erittäin intensiivinen, suorastaan vangitseva, joskus pelkästään ärsyttävä. Sisältöihin en taidakaan mennä tarkemmin tällä kertaa, kun alkaa väsy painaa päälle.

Jalkapallopuolella meinasi sydän pysähtyä varmasti monella muullakin, kun eurojätit Bayern - Juventus iskivät vastakkain. Juventus teki megakiusaa isännille ja johti puoliajalla 0-2. Italialaisten vastahyökkäysmaali oli sitä luokkaa, että voisi olla ehdokkaana vuosisadan maaliksi. Sitten kävi kuten tapaa käydä; pelataan 90 min ja saksalaiset voittavat. Tai ainakin melkein. Saksalaiset tosiaan pelasivat loppuun asti ja tasoittivat lisäajalla. Thomas Müller tuli jostakin ja laittoi pallon maaliin. Jatkoajalla peli repesi loppunumeroihin 4-2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti