maanantai 29. helmikuuta 2016

Ikuinen arvoitus

Pyhäpäivä oli rauhallinen. Unta riitti kovasti, tarkkaan ottaen päiväunia tuli nukuttua ennätykselliset 4 tuntia 49 minuuttia kolmessa erässä. Yöllä unta tuli aika tarkalleen viisi tuntia, joten kokonaismäärä ei mitenkään poikkeuksellinen ollut.

Tänään tuli kuluneeksi 30 vuotta Olof Palmen murhasta, joka lienee Kennedyn murhan jälkeen kuuluisin länsimaissa tapahtunut murha. Molemmat ovat jääneet mysteereiksi. Nykyäänkin vielä kuusi tutkijaa tutkii täyspäiväisesti Palmen murhaa. 130 ihmistä on tunnustanut tehneensä kyseisen henkirikoksen. Eipä taida ratketa koskaan. Palme sinänsä oli ristiriitainen persoona, jolla oli ystäviä ja vihollisia. Hänen merkitystään ei voi vähätellä pohjoismaisen yhteiskunta-ajattelun kehittämisessä. Sinä missä suomalaiet istuivat suomettuneina hiljaa, hän uskalsi kommentoida isojen, kuten USA:n Vietnam-toimia. Tietenkin näistä piti maksaa kova hinta, kuten tiedämme.

Alkavalla viikolla tapahtuu paljon mielenkiintoista. Oscar-gaala ei tosin minussa paljon mielenkiintoa herätä. Tiistaina on esivaaleissa tilanne, jossa finalistit voivat käytännössä jo ratketa. Loppuviikosta Holmenkollen jälleen tärisee, tällä kertaa ampumahiihtäjistä. MM-kisat huipentavat kauden. Tuoko Kaisa kotiin mitalin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti