tiistai 9. helmikuuta 2016

Vaalipäivä ja paastolupaukseni

Aamulla herätessäni en muistanut, että onkin vaalipäivä. Onneksi media muistutti kirkolliskokousvaaleista, jossa minulla on äänioikeus. Samalla toimitettiin myös tuomiokapitulin asessorivaali, jolla on paikallista merkitystä. Vastaavasti toteutetuissa vaaleissa en ole koskaan ennen ollut mukana, koska olen ollut muualla töissä. Kyseessä oli todellinen kokous tai oikeastaan kaksi eri kokousta. Paikalla oli arviolta 50 pappia. Aluksi pidettiin puheet ja sitten äänestettiin. Äänestysliput oli lähetetty etukäteen kotiin ja puheenjohtaja huusi äänioikeutetut aakkosjärjestyksessä, jotka sitten jonossa toivat äänensä vaaliuurnaan tai oikeastaan kulhoon. Mukavinta oli kuitenkin leppoisassa tunnelmassa nähdä ystäviä ja työtovereita useiden vuosien takaa. Tapasinpa oman rippipappini ja rippikoulukesäteologini, jota en ole nähnyt lähes kolmeenkymmeneen vuoteen. Kaikkiaan vastaanotto oli mukavan luonteva. Heti tunsi kuuluvansa joukkoon.
---
Leijonista tein pienen havainnon. Ihailen sitä, miten suomalaiset huippuvalmentajat tekevät keskenään hienosti yhteistyötä. Siellä on isolla egolla varustettuja valmentajia, jotka kuitenkin ovat tarpeeksi nöyriä toimimaan yhdessä samojen päämäärien eteen. Heillä sykkii selvästikin suuri leijonasydän. Ja onhan Suomi maailman paras kiekkomaa varsinkin väkilukuun suhteutettuna. Olisipa eduskunnassa samanlainen tekemisen  ja yhteisymmärryksen meininki ja vähemmän tahallista väärintulkintaa, johon presidenttikin joutui tänään puuttumaan.
---
Nukuin viime yönä vain kolme tuntia. Päivällä oli toki tankattu unta varastoon, joten aivan niin karu tilanne ei ollut. Siitä huolimatta päivä oli voinniltaan aivan poikkeuksellisen mahtava. Melkein tiedän, että seuraavaan vastaavaan menee pitkä aika, mutta ei se mitään.
---
Laskiainen aloittaa paaston. Alkaa itsetutkiskelun aika. On aika haastaa itsensä. Ovatko väärät asiat tulleet liian tärkeiksi? Olisiko nyt hyvä aika luopua jostakin itselle rakkaasta epäjumalasta paaston ajaksi? Älypuhelin tulee ainakin itsellä ensimmäisenä mieleen. Elämämme on usein kaoottista ja liian täynnä asioita. Kaikkea on liikaa. Paasto antaa luvan ja kehottaa yksinkertaiseen elämään. Oma paastoni on aika vaatimaton, aion kieltäytyä makean syömisestä tai oikeastaan aloitin sen jo viikko sitten. Kännykästä en luovu. Sen sijaan sain joululahjaksi Gideonien ns. hotelliraamatun, joka ei ole tietääkseni mistään ostettavissa. Vastaava tapaus josta kerroin "varkaustarinani" elokuun alussa joskus. Se on siis Uusi testamentti, jossa on teksti rinnakkain suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sen lukeminen on hidasta mutustelua ja vertailua. Usein myös ihmettelyä. Aika aralla mielellä mietin pientä lukutavoitetta tuosta kirjasta. Osa omaa paastoani voisi olla lukea Paavalin kirjeet kolmella kielellä läpi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti