torstai 18. helmikuuta 2016

Mediasotaa

Vaikea päivä oli odotettavissa eilisen yliaktiivisuuden jälkeen. Ja sitä saa mitä tilaa. Palautumisessa meni tämä päivä ja välillä oli tosi huono olo.

Päivän pohdinnat liittyivät probagandaan Israelin ja Palestiinan kriisissä.  Taustalla ajatelmille on dokumentti Israelin mielipidevaikuttamiesesta USA:ssa. Ikuisessa konfliktissa mediasota on olennainen osa "taistelua". Tällä kertaa lopputuloksena oli vastaprobaganda eli dokumentti ei ollut aivan tasapuolinen, siksi en aivan lämmennyt ohjelmalle.

Kriisin mukana tulee mukaan vahva mediasota. Ilman USA:n kansan massiivista tukea Israelin valtiota tuskin edes olisi. On luonnollista, että Israel haluaa tuoda viestinsä esille. Mutta ei palestiinalaistenkaan tiedonvälitys putipuhdasta ole. Oikeastaan mielipidevaikuttaminen on heille vieläkin tärkeämpää, koska heillä ei ole asevoimia samalla lailla voimaa esittämässä kuin Israelilla. Lopputulos näistä kahdesta erilaisesta tarinasta on hämmentävän erilainen. Totuuden kaivaminen esiin on tosi vaikeaa elleipä mahdotonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti