tiistai 16. helmikuuta 2016

Insinöörinä

tTaisi mennä tunteja tänään taistellessa kännykän ja sähköpostin kanssa. Uuden rinnakkaisen sähköpostin asentaminen kännykkään vaati monen joen ylittämistä ilman siltaa. Tai sillat olivat kyllä olemassa, mutta niitä sai hetken etsiä. Edellisessä käyttöjärjestelmässä tämä oli kyllä helpompaa. No sitten jostain lopulta jostain syystä näyttö muokkaantui aivan erilaiseksi kuin olin sen tarkoittanut. Toinen juttu mikä ei vielä onnistunut,  oli ennakoivan tekstinsyötön poistaminen.

Tulipahan mieleen entisen urheilukauppiaan kysymys asiakkaalleen. -"Kumpaa harrastat, voitelua vai hiihtoa." Tietokoneen/ kännykän kanssa on vähän sama juttu. Opetteluun ja säätämiseen aikaa saisi menemään määrättömästi. Olen 90-luvulta lähtien koittanut päästä mahdollisimman vähällä säätämisellä.  Tuolloin opettelin hyvin Windowsin ja Officen ohjelmat. Niillä pääsi pitkälle, mutta nyt on isomman päivityksen aika. Käyttöjärjestelmien kuten Androidin ja Windowsin uudet versiot haastavat kovasti opiskelemaan uusia juttuja. Ensimmäkseen se on ok ja kivaa.

Samalla mietin vaikkapa eläkeiässä olevaa ihmistä, jolta puuttuvat taidot ja into. Asioida kuitenkin pitäisi. Miten tällainen ihminen pärjää tietoyhteiskunnassa? Luopuuko mieluummin koko laitteesta?ttt Tukea ja apua hän varmasti tarvitsee ainakin ajoittain. Kenen vastuulla se on, se että varttuneemmatkin pysyvät kärryillä?
---
Vointi oli kaikkiaan aika uninen ja heikko. Suuret aikaansaannokset jäivät odottamaan toista kertaa.
---
A-Studiossa oli yhtenä aiheena tänään Venäjän mahdollinen hybridisodankänti Suomea vastaan. Venäjän toimet ovat olleet sellaisia, että on vaikea poissulkea tälläista vaihtoehtoa.  MTV3:lla on menossa nykyaikaan sijoittuva tarina "Miehittäjä". Siinä isketään valtakunnan ytimeen heti kaappaamalla pääministeri...en taida kertoa enempää, koska sarja on hyvä. Löytyy siis Maikkarilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti