torstai 25. helmikuuta 2016

Huippufutista ja herääviä formuloita

Upea matsi oli tuo eilisiltainen Arsenal-Barcelona. Mahtavaa taktista osaamista ja huikeita yksilösuorituksia. Messin huippuosaaminen  oli lopulta asia joka pelin ratkaisi. Nyt joku voi olla sitä mieltä, että maalivahti Ter Stegen oli vähintään yhtä tärkeä voiton tekijä. Ehkä olikin.

En malttanut olla ottamatta yhteyttä lapsuudenystävääni, joka jo tuolloin lapsena oli Arsenal-fani. Sen on voinut todeta hänen FB-päivityksistä. Minut yllätti nopea vastaus Ammanista, jossa hän nykyään työskentelee kansainvälisissä tehtävissä ja asuu jordanialaisen vaimonsa ja lastensa. Oli hauska vaihtaa ajatuksia mm. seurauskollisuudesta. Olin nimittäin itse lapsena Liverpool-fani. Siinä taisi vasta-auratulla kadulla olemaan Liverpool ja Arsenal otteluita aika tiuhaan välillä. Oli siellä Aston Villakin, mutta se on toinen tarina. Nyt jouduin kuitenkin tunnustamaan mielenkiinnon Liverpoolia  kohtaan loppuneen Sami Hyypiän lähdön myötä. Touhu on näyttänyt sekasotkulta eikä kannuja ole näkynyt kymmeneen vuoteen. Valtavia taloudellisia panostuksia ei ole saatu muutettua pytyiksi eikä pysteiksi. Jouduin näin tunnustamaan olleeni hiukan opportunisti nauttiessani nykyään FC Barcelonan pelistä. Kohteliaasti minua ei siitä aivan täysin tai oikeastaan ollenkaan nolattu. Isossa kuvassa tässä oli oiva esimerkki somen hienoista puolista. Yhteydenpito on nykyään mahdollista tavalla, joka olisi 30-vuotta sitten ollut täysin käsittämätön, täysin yli mielikuvituksen rajojen menevä.
---
Formulat alkavat ärjähdellä talvilevon jäljiltä ja ääni onkin palannut lähelle uskottavaa toisin kuin eräällä. Ensimmäisiä testejä ajetaan tällä viikolla. Tallien tiedottamista seurataan suurennuslasilla ja eräs pikkuasia kiinnittikin huomiota. Kisakaudella ilmaistaan epämääräisten teknisten ongelmien tarkennukseksi joskus vikaa polttoaineensyöttöjärjestelmässä. Usein on kysymys yksinkertaisesti bensan loppumisesta tai sitten on tapahtunut jotakin, mitä ei suoraan haluta toisille talleille kertoa.

Kimillä meni tänään arvokkaasta testipäivästä hukkaan koko aamupäivä juuri jonkun polttoaineensyöttöjärjestelmässä olevan vian vuoksi. Jostain syystä tuoksuu siltä, että asiassa on sellaista, mitä ei aivan kerrottu vielä tarkasti. Tuo on merkillinen vika sen jälkeen, kun Vettel oli ajanut kaksi mainiota testipäivää ilman tiettäviä ongelmia. En mitenkään voinut välttyä spekulaatiolta, että kysymys oli kenties muista kuin auton ongelmista. Miten ihmeessä tällainen vika saattoi ilmetä juuri silloin, kun kuskien ajovuoro vaihtui? Saattoiko kyseessä olla kuljettajaan liittyvä ongelmista, esimerkiksi univaje. Sehän tiedetään, että Kimi on pienen lapsen isä. Pieni lapsi voi olla huonosti nukkuvaa sorttia, jolloin superkeskittymistä vaativa ajosuoritus voi häiriintyä, muuttua jopa  vaaralliseksi. Tiedäpä tuota, mistä on kyse.

Iltapäivällä kaikki olikin sitten toisin. Kimi pääsi autoon ja tulos oli tosi hyvä, hän oli kolmanneksi nopein. Sanotaan, että ensimmäisillä testeillä ei ole suurempaa informaatioarvoa kautta ajatellen. Olen eri mieltä. En yhtäkkiä muista, että ensimmäisissä testeissä erityisen hidas auto olisi koskaan ollut erikoisen hyvä kisakaudella. Saattoi toki olla, että jonakin vuonna Red Bull piti vauhtiaan piilossa ja näytti taivaan merkit muille vasta kisassa. Toisin päin hyvät testitulokset ovat vielä harvemmin ennakoineet katastrofiautoa. Toki joskus rahavaikeuksissa olleet pikkutallit ovat ajaneet alipainoisella autolla sponsorien toivossa hyviä kierrosaikoja. En usko, että upporikkaan Ferrarin vauhdikas alku kertoo tästä, vaan siitä, että auto on nyt todella nopea. Jopa Silberpheilen (Mersu) valta voi vielä vapista.

Päivän aikana tapahtui paljon. Vireys oli hyvä, toisin kuin illalla. Tätä kirjoitettaessa vointi alkaa olla jo sellainen, että vastuu alkaa olla lukijalla. On aika lailla neljä vuotta siitä, kun uupumisoireet alkoivat kertoa siitä että kaikki ei ole kunnossa, että normaali työssäkäynti ei yksinkertaisesti onnistu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti